Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Shrinkflation: Σουπερμάρκετ “καρφώνουν” τα προϊόντα στα οποία έχει μειωθεί η ποσότητα! – Η λίστα της «ντροπής»

ΑρχικήΝέαShrinkflation: Σουπερμάρκετ "καρφώνουν" τα προϊόντα στα οποία έχει μειωθεί η ποσότητα! – Η λίστα της «ντροπής»
spot_img

Το γαλλικό Carrefour τοποθετεί προειδοποιήσεις για προϊόντα στα οποία έχει μειωθεί η ποσότητα.

Το φαινόμενο “shrinkflation” δηλαδή η πρακτική των εταιρειών τροφίμων να κάνουν «ύπουλες» αυξήσεις, μειώνοντας την ποσότητα του προϊόντος μέσα στη συσκευασία δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά παγκόσμιο. Επειδή ακριβώς είναι «ύπουλη» αυτή η αύξηση, το σουπερμάρκετ Carrefour, αποφάσισε να ενημερώνει επίσημα τους καταναλωτές σε Γαλλία και Βέλγιο, για τα προϊόντα στα οποία το περιεχόμενο έχει μειωθεί χωρίς να μειωθεί και η τιμή τους.

Αυτός ο “στιγματισμός” είναι ένας τρόπος πίεσης, σύμφωνα με την Carrefour, στους προμηθευτές να μειώσουν τις τιμές. «Προφανώς, ο στόχος του στιγματισμού αυτών των προϊόντων είναι να μπορούμε να πούμε στους κατασκευαστές να επανεξετάσουν την τιμολογιακή τους πολιτική», δήλωσε ο Stefen Bompais, διευθυντής επικοινωνίας πελατών στην Carrefour.

Μέσω των ετικετών που έχει βάλει στα ράφια οι πελάτες ενημερώνονται εάν τα μπουκάλια είναι μικρότερα ή το περιεχόμενο της συσκευασίας ελαφρύτερο. Μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί 26 προϊόντα. Σύμφωνα με το BBC στη «λίστα της ντροπής» περιλαμβάνονται το Lipton Ice Tea της PepsiCo, βρεφικό γάλα της Nestle , η σοκολάτα Lindt και το παγωτό Viennetta της Unilever.

Πάντως το περιοδικό 60 Millions de Consommateurs υποστηρίζει ότι πρόκειται απλώς για ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων και υπογραμμίζει ότι η αλυσίδα εξαπατά τους αγοραστές από τον Μάιο μέσω της συρρίκνωσης. Η Carrefour λέει το περιοδικό μείωσε τη ποσότητα σε ορισμένα προϊόντα, όπως οι σακούλες με πατάτες που από 1,5 κιλό μειώθηκαν σε 1 κιλό ενώ διατηρείται αμετάβλητη η τιμή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα