Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, 2024
13.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκλαβενίτης: Νέα καταγγελία στον ΕΦΕΤ και στο Cibum για τρόφιμο ιδιωτικής ετικέτας

ΑρχικήΝέαΣκλαβενίτης: Νέα καταγγελία στον ΕΦΕΤ και στο Cibum για τρόφιμο ιδιωτικής ετικέτας
spot_img

Νέα καταγγελία δέχθηκε σήμερα το Cibum, για συσκευασμένο τρόφιμο ιδιωτικής ετικέτας της αλυσίδας σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης.

Μετά το ξένο σώμα σε ξηρούς καρπούς Σκλαβενίτη και την υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του θείου σε κανέλα (και τα δύο ιδιωτικής ετικέτας) του μεγαλύτερου ελληνικού σουπερμάρκετ “Σκλαβενίτης”, η σημερινή καταγγελία αφορά σε χαλασμένα όσπρια με ημερομηνία λήξης στο τέλος Νοεμβρίου 2024.

Η πελάτισσα της αλυσίδας που έκανε την καταγγελία και στον Σκλαβενίτη και στον ΕΦΕΤ και (ως τελευταία λύση) στο Cibum, αγόρασε τα φασόλια Σκλαβενίτης από κατάστημα στη Λάρισα στην Γιαννούλης το καλοκαίρι. Toν Οκτώβριο ανακάλυψε ότι τα φασόλια είχαν χαλάσει, και στις 18 Οκτωβρίου με mail στην αλυσίδα, την ενημέρωσε πως ενώ δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης (28/11/2024) το προϊόν και στα δύο σακουλάκια έχει χαλάσει. Επίσης ζήτησε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως την αιτία της επιμόλυνσης, την προέλευση του προϊόντος, ημερομηνία αγοράς των φασολιών από την αλυσίδα, συσκευασίας, συνθήκες διατήρησης στις εγκαταστάσεις, άδεια συσκευαστηρίου και πιστοποιήσεις της εταιρίας. Όπως αναφέρει στην καταγγελία της η καταναλώτρια, η μόνη απάντηση που πήρε, ήταν να της πουν, πως μπορεί να επιστρέψει τα αλλοιωμένα προϊόντα για επιστροφή χρημάτων.

Η καταγγελία μέσω mail που απέστειλε καταναλώτρια στο σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης

Ακολούθησε καταγγελία στον ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων από τον οποίο επίσης δεν πήρε απάντηση και έτσι αποφάσισε σήμερα να κοινοποιήσει το θέμα στο Cibum. Πρόκειται για τα φασόλια γίγαντες “Grant sixe beans” των 500gr που σύμφωνα με τις πληροφορίες στη συσκευασία, συσκευάζονται στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι.

Το mail της καταναλώτριας στο Cibum

Η υποβάθμιση της ποιότητας των τροφίμων κατά την αποθήκευση είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τους παρασκευαστές τροφίμων. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες κατά την αποθήκευση συνήθως ποικίλλουν σημαντικά σε αποθήκες χωρίς περιβαλλοντικό έλεγχο. Οι αλλαγές των περιβαλλοντικών συνθηκών αποτελούν εμπόδιο, στην πρόβλεψη της πραγματικής διάρκειας ζωής ενός προϊόντος. Τα όσπρια αν και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλοιώνονται όχι μόνο λόγω απώλειας ποιότητας, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ανάπτυξης εντόμων ή μούχλας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα προϊόντα αποθηκεύονταν σε περιβάλλον υψηλής σχετικής υγρασίας (πάνω από 65%) και σχετικά υψηλών θερμοκρασιών (πάνω από 25°C). Η εξέταση της απώλειας ποιότητας κατά την αποθήκευση είναι βέβαιο ότι θα μειώσει τον αριθμό των προϊόντων που επιστρέφονται, και που προκαλούν ζημιά στις εταιρείες. Επιπλέον, η αποθήκευση αποξηραμένων φασολιών σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία βρέθηκε ότι μειώνει την ποιότητα των πρωτεϊνών. Δείτε ΕΔΩ τα παράσιτα που μπορεί να προσβάλουν τα λευκά φασόλια στην αποθήκευση.

Όσον αφορά στους καταναλωτές, επειδή είναι σταθερά στο ράφι, τα όσπρια μπορούν να αποθηκευτούν για πολλούς μήνες και μερικές φορές χρόνια χωρίς να αλλοιωθούν ή να χάσουν τη θρεπτική τους αξία. Ωστόσο θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής των αποξηραμένων λευκών φασολιών, κρατήστε τη συσκευασία ερμητικά κλειστή ανά πάσα στιγμή.

Για να μεγιστοποιήσετε περαιτέρω τη διάρκεια ζωής των αποξηραμένων λευκών φασολιών μόλις ανοίξει η συσκευασία, μεταφέρετε τα αποξηραμένα λευκά φασόλια σε ένα καλυμμένο αεροστεγές δοχείο ή τοποθετήστε τη συσκευασία των αποξηραμένων λευκών φασολιών σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα κατάψυξης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ενδοφλέβια θεραπεία βιταμινών: Μήπως πρόκειται για παγκόσμια απάτη;

Αλήθειες και ψέματα για την τάση ευεξίας των τελευταίων χρόνων, την ενδοφλέβια βιταμινοθεραπεία.

Πώς αποκαλύφθηκε ότι πίσω από το θανατηφόρο ξέσπασμα E. coli είναι η McDonald’s

Το χρονικό της αποκάλυψης και πώς ένας 17χρονος με αιμορραγικές διάρροιες βοήθησε τις αρχές να βρουν την άκρη του νήματος.

57χρονος μαχαιρώθηκε και πέθανε προσπαθώντας να κόψει κατεψυγμένα μπιφτέκια!

‘Ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη στην Ουαλία, υπενθύμισε τον πιθανό κίνδυνο που ενέχει η προσπάθεια διαχωρισμού κατεψυγμένων τροφίμων με αιχμηρά αντικείμενα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο