ΑρχικήΝέαΣκωτία: 1.600 περιπτώσεις κακοποίησης προσωπικού καταστημάτων - 6 σοβαρές επιθέσεις

Σκωτία: 1.600 περιπτώσεις κακοποίησης προσωπικού καταστημάτων – 6 σοβαρές επιθέσεις

1 λεπτά ανάγνωσης

Περισσότερες από 1.600 περιπτώσεις κακοποίησης προσωπικού καταστημάτων έχουν αναφερθεί στην αστυνομία της Σκωτίας τους έξι μήνες που μεσολάβησαν από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος περί προστασίας των εργαζομένων, τον περασμένο Αύγουστο.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Κοινοπραξία Λιανικής της Σκωτίας (SRC) και συγκεντρώθηκαν από το Κέντρο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας της Σκωτίας, δείχνουν ότι αναφέρθηκαν έξι σοβαρές επιθέσεις, 675 κοινές επιθέσεις και 984 περιπτώσεις απειλής και κακοποίησης.

- Advertisement -

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι περιπτώσεις κακοποίησης αυξήθηκαν σταθερά μέχρι τον Δεκέμβριο, προτού υποχωρήσουν ελαφρώς τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Αυτή η κορύφωση των επιθέσεων, συμπίπτει με την πιο εμπορικά πλούσια σε συναλλαγές εποχή.

Ο Ewan MacDonald-Russell, επικεφαλής πολιτικής της SRC, δήλωσε στο Talking Retail: “Αυτά τα δεδομένα καταδεικνύουν το γιατί οι λιανοπωλητές αγωνίστηκαν τόσο έντονα για την εισαγωγή των νόμων περί προστασίας των εργαζομένων.

- Advertisement -

“Πάρα πολύ συχνά, οι εξειδικευμένοι και παθιασμένοι υπάλληλοι καταστημάτων που βοηθούν να γίνει ο κλάδος μας ένα τόσο ζωντανό μέρος για να εργαστείτε αντιμετωπίζουν απαράδεκτη κακοποίηση, εκφοβισμό ή χειρότερα κατά την εξυπηρέτηση της κοινότητας.”

Πρόσθεσε ακόμα, ότι ενώ ο νέος νόμος παρέχει ένα μέσο αντιμετώπισης εκείνων που κακοποιούν τους εργαζόμενους στα καταστήματα, θα χρειαστούν μερικούς μήνες ακόμα για να εκτιμηθεί εάν η αστυνομία της Σκωτίας διαθέτει τους κατάλληλους πόρους για να διασφαλίσει ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτή την απαράδεκτη μάστιγα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.