ΑρχικήΝέαΣκωτία: 1.600 περιπτώσεις κακοποίησης προσωπικού καταστημάτων - 6 σοβαρές επιθέσεις

Σκωτία: 1.600 περιπτώσεις κακοποίησης προσωπικού καταστημάτων – 6 σοβαρές επιθέσεις

1 λεπτά ανάγνωσης

Περισσότερες από 1.600 περιπτώσεις κακοποίησης προσωπικού καταστημάτων έχουν αναφερθεί στην αστυνομία της Σκωτίας τους έξι μήνες που μεσολάβησαν από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος περί προστασίας των εργαζομένων, τον περασμένο Αύγουστο.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Κοινοπραξία Λιανικής της Σκωτίας (SRC) και συγκεντρώθηκαν από το Κέντρο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας της Σκωτίας, δείχνουν ότι αναφέρθηκαν έξι σοβαρές επιθέσεις, 675 κοινές επιθέσεις και 984 περιπτώσεις απειλής και κακοποίησης.

- Advertisement -

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι περιπτώσεις κακοποίησης αυξήθηκαν σταθερά μέχρι τον Δεκέμβριο, προτού υποχωρήσουν ελαφρώς τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Αυτή η κορύφωση των επιθέσεων, συμπίπτει με την πιο εμπορικά πλούσια σε συναλλαγές εποχή.

Ο Ewan MacDonald-Russell, επικεφαλής πολιτικής της SRC, δήλωσε στο Talking Retail: “Αυτά τα δεδομένα καταδεικνύουν το γιατί οι λιανοπωλητές αγωνίστηκαν τόσο έντονα για την εισαγωγή των νόμων περί προστασίας των εργαζομένων.

- Advertisement -

“Πάρα πολύ συχνά, οι εξειδικευμένοι και παθιασμένοι υπάλληλοι καταστημάτων που βοηθούν να γίνει ο κλάδος μας ένα τόσο ζωντανό μέρος για να εργαστείτε αντιμετωπίζουν απαράδεκτη κακοποίηση, εκφοβισμό ή χειρότερα κατά την εξυπηρέτηση της κοινότητας.”

Πρόσθεσε ακόμα, ότι ενώ ο νέος νόμος παρέχει ένα μέσο αντιμετώπισης εκείνων που κακοποιούν τους εργαζόμενους στα καταστήματα, θα χρειαστούν μερικούς μήνες ακόμα για να εκτιμηθεί εάν η αστυνομία της Σκωτίας διαθέτει τους κατάλληλους πόρους για να διασφαλίσει ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτή την απαράδεκτη μάστιγα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μύγες σε μία στις δύο κουζίνες εστιατορίων – Ο κίνδυνος για την ασφάλεια των τροφίμων και οι τρόποι πρόληψης

Πάνω από 130 παθογόνα, όπως Salmonella και Campylobacter, έχουν καταγραφεί σε οικιακές μύγες. Δείτε πώς προλαμβάνεται ο κίνδυνος.

Λιγότερη φέτα και υψηλότερες τιμές – Φόβος για «φέτα» που δεν είναι φέτα: Πώς να ξεχωρίζετε την αυθεντική

Ζωονόσοι και μειωμένη παραγωγή πιέζουν τη φέτα, ενώ οι έλεγχοι εντοπίζουν λευκά τυριά που παρουσιάζονται ως ΠΟΠ.

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.