Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σοκολάτες Godiva: Αποζημίωση – μαμούθ για παραπλανητικό σλόγκαν

ΑρχικήΝέαΣοκολάτες Godiva: Αποζημίωση - μαμούθ για παραπλανητικό σλόγκαν
spot_img

Αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 12,9 εκατ. ευρώ) καλείται να πληρώσει η Godiva στους καταναλωτές των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι πίστευαν ότι αγόραζαν σοκολάτα βελγικής παραγωγής .

Αιτία ήταν το σλόγκαν “Belgium 1926”, το οποίο επί της ουσίας αναφέρεται στο έτος και τον τόπο ίδρυσης της εταιρείας, αλλά σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Gazet van Antwerpen, έκανε τους Αμερικανούς καταναλωτές να θεωρούν ότι η σοκολάτα παράγεται στο Βέλγιο, χώρα με μακρά παράδοση στην παράδοση στην παραγωγή σοκολάτας, συνεπώς, ήταν διατεθειμένοι να την πληρώσουν ακριβότερα.

Στην πραγματικότητα, όμως, η παραγωγή της συγκεκριμένης σοκολάτας γίνεται στην Πενσυλβάνια.

Η εταιρεία τώρα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων στα “θύματα”, με άλλα λόγια, σε όλους όσους αγόρασαν σοκολάτα Godiva στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη 31η Ιανουαρίου 2015 με την απόφαση να αναμένει την έγκριση δικαστή προκειμένου να γίνει εκτελεστή.

Μπορεί η Godiva να ξεκίνησε ως “μια εξαιρετική βελγική οικογένεια της οποίας το πάθος για τη σοκολάτα την οδήγησε στο μεγαλείο”, όμως, “η σύγχρονη εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για την παρουσία της σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Godiva.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει τέτοια παρανόηση, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί και άλλες αγωγές από άτομα που κατηγορούσαν το εμπορικό σήμα ως παραπλανητικό, όπως παραδείγματος χάρη, το 2019 όταν κατατέθηκε πάλι μήνυση με την κατηγορία ότι οι αναρτήσεις της Godiva στις σελίδες της social media υπονοούν ότι τα υλικά της σοκολάτας της παράγονται στο Βέλγιο.

Πληροφορίες από brusselstimes

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα