Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
23.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

SOS εκπέμπουν οι παραγωγοί υδατοκαλλιέργειας

ΑρχικήΝέαSOS εκπέμπουν οι παραγωγοί υδατοκαλλιέργειας
spot_img

cibum team

Έντονη ανησυχία εκφράζει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) καθώς σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του χωροταξικού και στην ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Οι επιχειρήσεις μέλη του ΕΛΟΠΥ υπογραμμίζουν ότι είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν άμεσα οι σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό και εξηγούν: «Σχετικά με το χωροταξικό: Είναι επιβεβλημένη η οριστική διευθέτηση του ζητήματος των οργανωμένων περιοχών ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών, των λεγομένων ΠΟΑΥ. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα τα εξής βήματα:

  • H σύσταση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΧΩΘΑ) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), ώστε να ξαναρχίσει η ολοκληρωμένη εξέταση των μελετών ΠΟΑΥ.
  • Η ενίσχυση της Διεύθυνσης Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΝ, ώστε να επιταχυνθεί η επεξεργασία των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων και η προώθησή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Η επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων ΠΟΑΥ από τις συναρμόδιες υπηρεσίες» και υπογραμμίζοντας πως «η απαραίτητη, πολύ αναλυτική σχετική προεργασία έχει γίνει σε αρμονική συνεργασία και επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), ενώ η υπάρχει και η πολιτική βούληση, εκφρασμένη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας».

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας τα μέλη του ΕΛΟΠΥ εξακολουθούν να λειτουργούν απρόσκοπτα, χάρη στις υποδομές και στις διαδικασίες τους, προσηλωμένες στο επιχειρηματικό τους όραμα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα