Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στα δικαστήρια για μία μηχανή μπέικον…

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣτα δικαστήρια για μία μηχανή μπέικον…
spot_img

Δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα μηχανής προθέρμανσης μπέικον σε φέτες.

Επαγγελματική συσκευή προμαγειρέματος μπέικον σε φέτες, έγινε μήλον της έριδος, μεταξύ στελέχους της εταιρείας εξοπλισμού HIP και της εταιρείας τροφίμων Hormel Foods, στις ΗΠΑ. Οι δύο πλευρές κατέληξαν στα δικαστήρια καθώς ο David Howard Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας εξοπλισμού, ήθελε να κατονομαστεί ως μοναδικός ή κοινός εφευρέτης μίας μηχανής που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αξίωση που απέρριψε και το εφετείο και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η συνεισφορά του δεν ήταν αρκετά σημαντική για τη δημιουργία της πατέντας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το Reuters ο Hormel και ο Howard , συνεργάστηκαν το 2007 για την ανάπτυξη ενός φούρνου. Ο Χάουαρντ ισχυρίστηκε πως τότε αποκάλυψε στον Hormel την ιδέα του για προθέρμανση με φούρνο υπέρυθρων, τον οποίο η εταιρεία χρησιμοποίησε για την ανάπτυξη μιας διαδικασίας δύο σταδίων για την παρασκευή προμαγειρεμένου μπέικον.

Η μηχανή που κατασκεύασε ο Hormel κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2018 και το 2021 ο Howard υπέβαλλε μήνυση υποστηρίζοντας ότι αυτός θα έπρεπε να είναι είτε ο μοναδικός είτε από κοινού αναγνωρισμένος εφευρέτης της μηχανής. Το δικαστήριο όμως απέρριψε τις αιτιάσεις του Howard με το αιτιολογικό πως η προθέρμανση υπέρυθρων αναφέρθηκε μόνο δύο φορές στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο επικεντρώθηκε κυρίως στη χρήση φούρνων μικροκυμάτων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο