ΑρχικήΝέαΣτα πολωνο-ουκρανικά σύνορα μεταβαίνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Σ.Κυριακίδου

Στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα μεταβαίνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Σ.Κυριακίδου

2 λεπτά ανάγνωσης

Στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα μεταβαίνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας τροφίμων της ΕΕ τη Καθαρή Δευτέρα, 7 Μαρτίου.

Η κ. Κυριακίδου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών στο συνοριακό σημείο διέλευσης της Μεντίκα, στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, ενώ τόσο εκεί όσο και στην επίσκεψή της στο περιφερειακό νοσοκομείο θα συνοδεύεται από τον Πολωνό Υπουργό Υγείας ‘Ανταμ Νιντζιέλσκι.

- Advertisement -

«Καθώς η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται και οι γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, υποδέχονται Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται σε όλα τα μέτωπα για να παρέχει επείγουσα διασυνοριακή βοήθεια τόσο στην Ουκρανία όσο και στις γειτονικές της χώρες, με την υγεία να αποτελεί βασική προτεραιότητα», τόνισε η κ. Κυριακίδου.

Η ίδια προσέθεσε ότι «έχουμε κινητοποιήσει πλήρως όλους τους μηχανισμούς της Επιτροπής για την υγεία, μαζί με τους επιχειρησιακούς οργανισμούς υγείας, το ECDC και τον EMA, ώστε να συνεργαστούν στενά με τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ και να παράσχουν κάθε αναγκαία υποστήριξη» στην Πολωνία και τις άλλες γειτονικές χώρες.

- Advertisement -

Οι επαφές της κ. Κυριακίδου θα επικεντρωθούν στην παροχή κατεπείγουσας βοήθειας και ιατρικής στήριξης για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Πολωνία από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στην παροχή βοήθειας θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε παιδιά με επείγουσες ανάγκες. Μεταξύ αυτών είναι παιδιά με καρκίνο των οποίων η θεραπεία έχει διακοπεί λόγω του πολέμου.

Παράλληλα, η κ. Κυριακίδου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Υπουργούς Υγείας των γειτονικών κρατών μελών και τη Μολδαβία ώστε να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.