Προσπάθεια του γίγαντα καφέ να κερδίσει τους Ιταλούς οι οποίοι προτιμούν τα μικρά καφέ.
“Ο καφές και οι ελιές δεν διαφέρουν τόσο όσο φαίνονται. Από τα καφέ του Μιλάνου μέχρι τους αρχαίους ελαιώνες της Σικελίας και τα χωράφια του καφέ της Κόστα Ρίκα – ζήστε το ταξίδι που συγκέντρωσε δύο από τα πιο υπερβατικά συστατικά της φύσης για να δημιουργήσει το Starbucks Oleato” αναφέρεται στον ιστότοπο των Starbucks.
Και το όνομα αυτού λοιπόν…«oleato»… Η αμερικανική εταιρεία καφέ εμποτίζει τα ροφήματα arabica με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης με πρώτους καταναλωτές του νέου καφέ τους Μιλανέζους. Και αυτό γιατί η έμπνευση ήρθε από την Ιταλική παράδοση που θέλει τους Ιταλούς να καταναλώνουν μία κουταλιά έξτρα παρθιένο ελαιόλαδο καθημερινά.
Σύμφωνα με τα Starbucks πρόκειται για καφέ που είναι βελούδινα απαλός, απαλά γλυκός και πλούσιος. Ο Howard Schultz, προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Starbucks δήλωσε πως «Το Oleato αντιπροσωπεύει την επόμενη επανάσταση στον καφέ που συγκεντρώνει μια αλχημεία των καλύτερων συστατικών της φύσης – κόκκους καφέ Starbucks arabica και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης Partanna»
Το ρόφημα θα χρησιμοποιεί μια κουταλιά ελαιόλαδο από ιταλικές ελιές από τη Σικελία και οι καταναλωτές θα μπορούν να προσαρμόσουν τα ποτά τους ζητώντας το προστιθέμενο ελαιόλαδο να μαγειρευτεί στον ατμό, να ανακινηθεί ή να αναμειχθεί. Οι καταναλωτές θα έχουν τις πρόσθετες επιλογές για να επιλέξουν ένα Oleato Iced Cortado, Oleato με Espresso Martini και Oleato Deconstructed – το οποίο έχει κρύο αφρό λεμονιού και φρούτων του πάθους.
Ο νέος καφές σερβιρίστηκε σήμερα σε 25 μαγαζιά των Starbucks στην Ιταλία αλλά τα Starbucks θα αρχίσουν να εισάγουν τα ποτά σε επιλεγμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας από αυτή την άνοιξη με τη Νότια Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αργότερα φέτος, το Starbucks Oleato θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία, τη Μέση Ανατολή και το Ηνωμένο Βασίλειο.