Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής Έλληνες σεφ με Μακεδονική κουζίνα

ΑρχικήΝέαΣτην Ολυμπιάδα Μαγειρικής Έλληνες σεφ με Μακεδονική κουζίνα
spot_img

Προσηλωμένοι σε μια νέα διάκριση της Ολυμπιάδας του 2024, οι επαγγελματίες μάγειρες της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας.

Προσανατολισμένοι σε μια νέα διάκριση στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής τον επόμενο χρόνο και έχοντας στη φαρέτρα τους το χάλκινο μετάλλιο από την προηγούμενη διοργάνωση, αλλά την ίδια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο το 2022, επαγγελματίες μάγειρες της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, βρίσκονται σε γραμμή αφετηρίας προκειμένου να δώσουν και πάλι το «παρών» στους ολυμπιακούς αγώνες της IKA/Culinary Olympics 2024.

Οι ολυμπιακοί αγώνες μαγειρικής, θα γίνουν στη Στουτγκάρδη στο διάστημα από τις 2 ως τις 7 Φεβρουαρίου 2024, ενώ ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και πρόκειται για τον μεγαλύτερο που διεξάγεται παγκοσμίως, όπως αναφέρει σε σημερινή σχετική της ανακοίνωση η ένωση που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στην ολυμπιάδα μαγειρικής του 2024, υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 89 ομάδες chef, από 55 χώρες από όλο τον κόσμο και αναμένονται 100.000 επισκέπτες, ενώ η ελληνική συμμετοχή αποτελεί συνδιοργάνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ένωση, με την ομάδα της «Culinary Team Greece» είναι σε διαδικασία προετοιμασίας, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα σε ένα περιβάλλον πραγματικά υψηλού ανταγωνισμού. Οι ομάδες που θα διαγωνιστούν καλούνται να παρουσιάσουν πρωτοπόρες τεχνικές, σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και άρτια αποτελέσματα διεκδικώντας τα Ολυμπιακά μετάλλια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Culinary Team Greece θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα την υγιεινή διατροφή για 120 επισκέπτες. Η αποστολή της ένωσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη γαστρονομική μας κουλτούρα παγκοσμίως.

Κύρια πηγή έμπνευσης των συνταγών αποτελεί η Μακεδονική Κουζίνα, με το μοναδικό γαστρονομικό πλούτο της και το μενού βασίζεται στα εκλεκτά προϊόντα του ελληνικού τόπου, όπως ελαιόλαδο και ελιές Χαλκιδικής, ψάρια της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), λαχανικά καλλιέργειας Eurocatering, αρωματικά βότανα της Provil, κοτόπουλα Πιερίας Αμβροσιάδη, ελληνικά κεράσια της Alterra, τρούφα Ημαθίας, γαλακτοκομικά προϊόντα του τόπου μας από τη ΜΕΒΓΑΛ και άλλα τοπικά προϊόντα, παρουσιάζοντας ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής φύσης σε κάθε πιάτο μας.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο