ΑρχικήΝέαEE: Στις 7 Μαρτίου κλείνει η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την "Επισήμανση...

EE: Στις 7 Μαρτίου κλείνει η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την “Επισήμανση των τροφίμων”

2 λεπτά ανάγνωσης

Η συγκεκριμένη διαβούλευση για την Επισήμανση των τροφίμων – αναθεώρηση των κανόνων σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται στους καταναλωτές, είχε ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου 2021 και ολοκληρώνεται 07 Μαρτίου 2022  (μεσάνυχτα ώρα Βρυξελλών).

Στόχος της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης είναι να συγκεντρώσει τις απόψεις των πολιτών της ΕΕ και τρίτων χωρών, καθώς και των ενδιαφερόμενων μερών, επαγγελματιών και μη, όσον αφορά τις πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές.

- Advertisement -

Γιατί διεξάγεται η διαβούλευση

Η παρούσα δημόσια διαβούλευση καλύπτει διάφορες πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές. Η αναθεώρηση αυτή αφορά τη διατροφική επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας, την επισήμανση της καταγωγής και την αναγραφή της ημερομηνίας, οι οποίες αποτελούν βασικές δράσεις της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», καθώς και την επισήμανση των αλκοολούχων ποτών, όπως ανακοινώθηκε στο ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Μια άλλη πρωτοβουλία αφορά τον καθορισμό περιγραμμάτων θρεπτικών συστατικών για τον περιορισμό της χρήσης ισχυρισμών σε τρόφιμα που δεν πληρούν κάποια κριτήρια διατροφικής ποιότητας, όπως ανακοινώθηκε στη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο». Με την παρούσα δημόσια διαβούλευση, οι πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τα κυριότερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σε αυτούς τους τομείς επισήμανσης των τροφίμων, καθώς και με πιθανούς τρόπους υπέρβασης αυτών των εμποδίων.

Απάντηση στο ερωτηματολόγιο

Μπορείτε να συμμετάσχετε σ’ αυτή τη δημόσια διαβούλευση συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο στο διαδίκτυο.

- Advertisement -

Τα ερωτηματολόγια είναι διαθέσιμα σε ορισμένες ή σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Μπορείτε να υποβάλετε τις απαντήσεις σας σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ.

Για λόγους διαφάνειας, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε δημόσιες διαβουλεύσεις, καλούνται να εγγραφούν στο Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ.

- Advertisement -

Έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από την Ελλάδα μόλις 21 έγκυρες παρατηρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου

Πώς μία έτοιμη σάλτσα της αγοράς εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια αντί να τα αναπτύσσει σύμφωνα με πειραματική μελέτη

Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 14 ημέρες την πορεία 14 στελεχών λιστέριας και σαλμονέλας μετά την εισαγωγή τους σε τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση

Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI για πρόκληση βλάβης στους χρήστες – Πώς συνδέεται με τη βιομηχανία τροφίμων (Ολόκληρη η αγωγή)

Η υπόθεση ανοίγει νέο κεφάλαιο στη νομική ευθύνη των συστημάτων AI, με πιθανές επιπτώσεις σε μάρκετινγκ, συμμόρφωση και χρήση αλγορίθμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.