Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο μικροσκόπιο μεγάλες εταιρείες, όπως η Starbucks, για σύνδεση με φυτείες όπου παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα

ΑρχικήΝέαΣτο μικροσκόπιο μεγάλες εταιρείες, όπως η Starbucks, για σύνδεση με φυτείες όπου παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα
spot_img

Μεγάλες εταιρείες τσαγιού συνδέονται με φυτείες, στις οποίες γίνονται σημαντικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων, αναφέρει νέα έκθεση.

Mε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνδέονται μεγάλες εταιρείες παραγωγής τσαγιού, σύμφωνα με μια νέα έκθεση  που δημοσιεύτηκε από το Business & Human Rights Resource Centre, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα στο χώρο του τσαγιού, όπως Unilever, Ekaterra και Starbucks , οι οποίες έλαβαν 70 αναφορές για παραβάσεις σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο παραβάσεις περιελάμβαναν τομείς, όπως η αποζημίωση των εργαζομένων, οι παροχές στην υγεία τους, αλλά και η ασφάλειά τους, ενώ φέρονται να έγιναν και απολύσεις σε περιπτώσεις που οι υπάλληλοι συνδικαλίζονταν ή διαμαρτύρονταν για καλύτερες συνθήκες. και την ασφάλεια. Οι αναφορές έγιναν σε φυτείες τσαγιού στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα, το Μπαγκλαντές, την Κένυα και την Ουγκάντα.

Η έκθεση ανέφερε ότι ορισμένες εταιρείες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην πιστοποίηση από τρίτους οργανισμούς – συγκεκριμένα την Rainforest Alliance και το Fair Trade  – για να εγγυηθούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους, αναφέρει το Food Dive, που παραθέτει αποτελέσματα της έκθεσης.

Το Business & Human Rights Resource Centre ( Κέντρο Πόρων Επιχειρήσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) προτρέπει τις εταιρείες να αλλάξουν επειγόντως τις συνθήκες εργασίας τους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ προειδοποίησε πως εκτός από αυτές τις παραβάσεις, οι εταιρείες θα μπορούσαν να ευθύνονται και για χειρότερα, που δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί.

Υπολογίζεται πως οι εργαζόμενοι στον τομέα του τσαγιού είναι περίπου  1,5 εκατομμύριο, οπότε είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν δεδομένα από όλους.

Ο οργανισμός, επικοινωνώντας με τις εταιρείες που συνδέονται με τις αναφερόμενες καταχρήσεις διαπίστωσε σημαντικό χάσμα μεταξύ των δεσμεύσεων πολιτικής και του τρόπου με τον οποίο αυτές εφαρμόζονται στην πράξη. Για παράδειγμα η η Starbucks είπε ότι αντλεί το περισσότερο τσάι της από άλλες φυτείες, ενώ δήλωσε ότι ερευνά όλους τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακτινοβόληση Τροφίμων: Τι ισχύει στην ΕΕ – Γιατί η βιομηχανία αντιστέκεται

Παρά την επίσημη έγκριση των Αρχών και τις διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας η χρήση της ακτινοβόλησης τροφίμων παραμένει περιορισμένη.

Ποιο είδος ψωμιού βοηθά στην απώλεια βάρους – Επιστημονική μελέτη

Η επίδραση της κατανάλωσης ψωμιού με χαμηλή απελευθέρωση ινσουλίνης, στην ανάπτυξη βάρους — Μια πραγματική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή.

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα

Το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις την Κυριακή του Πάσχα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα