Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο μικροσκόπιο μεγάλες εταιρείες, όπως η Starbucks, για σύνδεση με φυτείες όπου παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα

ΑρχικήΝέαΣτο μικροσκόπιο μεγάλες εταιρείες, όπως η Starbucks, για σύνδεση με φυτείες όπου παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα
spot_img

Μεγάλες εταιρείες τσαγιού συνδέονται με φυτείες, στις οποίες γίνονται σημαντικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων, αναφέρει νέα έκθεση.

Mε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνδέονται μεγάλες εταιρείες παραγωγής τσαγιού, σύμφωνα με μια νέα έκθεση  που δημοσιεύτηκε από το Business & Human Rights Resource Centre, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα στο χώρο του τσαγιού, όπως Unilever, Ekaterra και Starbucks , οι οποίες έλαβαν 70 αναφορές για παραβάσεις σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο παραβάσεις περιελάμβαναν τομείς, όπως η αποζημίωση των εργαζομένων, οι παροχές στην υγεία τους, αλλά και η ασφάλειά τους, ενώ φέρονται να έγιναν και απολύσεις σε περιπτώσεις που οι υπάλληλοι συνδικαλίζονταν ή διαμαρτύρονταν για καλύτερες συνθήκες. και την ασφάλεια. Οι αναφορές έγιναν σε φυτείες τσαγιού στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα, το Μπαγκλαντές, την Κένυα και την Ουγκάντα.

Η έκθεση ανέφερε ότι ορισμένες εταιρείες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην πιστοποίηση από τρίτους οργανισμούς – συγκεκριμένα την Rainforest Alliance και το Fair Trade  – για να εγγυηθούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους, αναφέρει το Food Dive, που παραθέτει αποτελέσματα της έκθεσης.

Το Business & Human Rights Resource Centre ( Κέντρο Πόρων Επιχειρήσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) προτρέπει τις εταιρείες να αλλάξουν επειγόντως τις συνθήκες εργασίας τους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ προειδοποίησε πως εκτός από αυτές τις παραβάσεις, οι εταιρείες θα μπορούσαν να ευθύνονται και για χειρότερα, που δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί.

Υπολογίζεται πως οι εργαζόμενοι στον τομέα του τσαγιού είναι περίπου  1,5 εκατομμύριο, οπότε είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν δεδομένα από όλους.

Ο οργανισμός, επικοινωνώντας με τις εταιρείες που συνδέονται με τις αναφερόμενες καταχρήσεις διαπίστωσε σημαντικό χάσμα μεταξύ των δεσμεύσεων πολιτικής και του τρόπου με τον οποίο αυτές εφαρμόζονται στην πράξη. Για παράδειγμα η η Starbucks είπε ότι αντλεί το περισσότερο τσάι της από άλλες φυτείες, ενώ δήλωσε ότι ερευνά όλους τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα