Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο Τολό η 4η στάση του “Peloponnese Food Stories”

ΑρχικήΝέαΣτο Τολό η 4η στάση του "Peloponnese Food Stories"
spot_img

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου συνεχίζει το ιδιαιτέρως επιτυχημένο «γαστρονομικό δρομολόγιο»

Πλήθος κόσμου με φόντο το κινηματογραφικό και ειδυλλιακό τοπίο του Τολού «ξεναγήθηκε» στη 4η στάση του Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι του Τολού, συνδιοργανώθηκε από  την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, με την υποστήριξη των Ενώσεων Ξενοδόχων Ναυπλίου και Ξενοδόχων Άργους – Μυκηνών.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου το οποίο συνεχίζει το ιδιαιτέρως επιτυχημένο «γαστρονομικό δρομολόγιο» μαγείρεψε και σέρβιρε μία πληθώρα από δράσεις όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Πιο συγκεκριμένα η θεματική εμπειρία ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα με άπλετη μουσική, open air έκθεση τοπικών προϊόντων με πρωταγωνιστές το κρασί, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού καθώς και τα τυριά της περιοχής, live cooking από τους καλεσμένους chef, Χαράλαμπο Φαναριώτη, chef του 3SIXTY Grill Dining με έδρα το Ναύπλιο, Νικολέττα Ταλαγάνη, chef του εστιατορίου Maria’s Restaurant με έδρα το Τολό καθώς και Γιώργος Φασίλης, private chef από τo Κρανίδι Ερμιονίδας. Επίσης οι επισκέπτες απήλαυσαν ιδιαίτερα cocktails από τους bartenders της περιοχής, γευσιγνωσίες κρασιού, μελιού και φαγητού ενώ για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ οι δραστηριότητες ήταν άφθονες.

Το βιωματικό αφήγημα του «Peloponnese Food Stories», το οποίο εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής, έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του στη πρώτη του φετινή εκδοχή, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνδιοργανωτές, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίων, κ. Δημήτρης Κοστούρος, ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Τολού, κ. Παναγιώτης Ιωάννου και ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Άννα Καλογεροπούλου τόνισε χαρακτηριστικά:  «To “Peloponnese Food Stories” θέτει σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωση μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την πελοποννησιακή γη και τα τοπικά προϊόντα τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας».

Η κα Καλογεροπούλου συνεχίζει λέγοντας, «ότι οι μέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία».

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε ότι, «στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!»

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτες σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο