Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στον Αναπτυξιακό Νόμο εντάσσονται οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

ΑρχικήΝέαΣτον Αναπτυξιακό Νόμο εντάσσονται οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
spot_img

cibum team

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, τον υφυπουργό, Γιάννη Οικονόμου και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, με την οποία εντάσσονται οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στον Αναπτυξιακό νόμο.

Η συγκεκριμένα απόφαση αφορά την ίδρυση, επέκταση και μεταποίηση των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων πλην αυτών που εκτρέφουν στρουθοκαμήλους.

- Advertisement -

Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στις διατάξεις της νέας ΚΥΑ δύνανται να περιλαμβάνουν και δραστηριότητες του τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.

Οι λόγοι που οδήγησαν το ΥΠΑΑΤ να στηρίξει την ένταξή τους στον Αναπτυξιακό νόμο είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ότι μεταξύ άλλων, «η ελληνική πτηνοτροφία δέχεται έντονο ανταγωνισμό καταφέρνοντας να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας ζήτησης (περίπου 75%), πραγματοποιώντας και εξαγωγές, κυρίως σε γειτονικές χώρες» καθώς και η πίεση που έχει δεχθεί ο κλάδος από την πανδημία του κορονοϊού.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 2011-2019, ο δείκτης κατανάλωσης κοτόπουλου έχει αυξητική τάση, σημειώνοντας θετική μεταβολή κατά 20,56% ενώ οι εξαγώγιμες ποσότητες κρέατος κοτόπουλου εμφανίζονται αυξημένες από 20,5 χιλ. τόνους το 2011 σε 33,8 χιλ. τόνους το 2019.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής και βασικό συστατικό σε ενεργειακά ποτά ενοχοποιείται για λευχαιμία – Νέα μελέτη

Ένα αμινοξύ που παράγεται από τον οργανισμό, υπάρχει σε πολλά τρόφιμα αλλά πωλείται και σε μορφή συμπληρωμάτων, φαίνεται σύμφωνα με νέα μελέτη, πως κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό

Η Απόφαση του ΥΠΑΑΤ για την υποχρεωτική κατάρτιση προσωπικού επιχειρήσεων Τροφίμων στην ασφάλεια τροφίμων

Σε ισχύ ενιαίο πλαίσιο για την υποχρεωτική κατάρτιση προσωπικού σε επιχειρήσεις που παράγουν ή διακινούν τρόφιμα, για την ενίσχυση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα στην Ευρώπη: Στη δημοσιότητα η έκθεση της EFSA – Αναλύσεις 13.246 τυχαίων δειγμάτων

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα