ΑρχικήΝέαΑνέφεραν θετικά τεστ Listeria σε σολομό ως αρνητικά - 2 Συλλήψεις

Ανέφεραν θετικά τεστ Listeria σε σολομό ως αρνητικά – 2 Συλλήψεις

1 λεπτά ανάγνωσης

Ο μολυσμένος με Listeria σολομός πωλήθηκε σε τρεις χώρες.

Για παραποίηση εκθέσεων Listeria στο σολομό καταδικάστηκαν δύο πρώην εργαζόμενοι σε πλέον κλειστό εργοστάσιο ψαριών στη Δανία.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την είδηση, η οποία ήρθε στο φως από το δανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης TV2 Nord, πρόκειται για 2 άνδρες, έναν εργαζόμενο και τον διευθυντή της εταιρείας.

Και οι δύο καταδικάστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για παραποίηση εργαστηριακών αναφορών, προκειμένου να φαίνονται ως αρνητικά τα θετικά σε Listeria τεστ.

- Advertisement -

Η υπόθεση έφτασε στις αρχές από έναν μάρτυρα, ο οποίος ηχογραφούσε κρυφά συνομιλίες των 2 ανδρών και παρέδωσε τα παραποιημένα έγγραφα. Έπειτα η Δανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και το εργαστήριο που έκανε τις δοκιμές ανέφεραν τις παράνομες ενέργειες του εργοστασίου.

Το δικαστήριο, που βρίσκεται στο Hjorring στη Γιουτλάνδη, στη βόρεια Δανία, αποφάσισε για τους άνδρες τρίμηνη φυλάκιση για πλαστογραφία εγγράφων.

Ο μολυσμένος σολομός και η σύνδεσή του με πιθανές ασθένειες είναι προς το παρόν άγνωστες, αλλά πωλήθηκε στην Ιταλία, την Αγγλία και την Ισπανία για δύο μήνες στις αρχές του 2018, σύμφωνα με αναφορές της τοπικής εφημερίδας Berlinske Tidene .

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κρέας: Ανθεκτικό βακτήριο εντοπίστηκε σε προϊόντα, εργαζόμενους και καταναλωτές

Νέα μελέτη εντοπίζει πολυανθεκτικά στελέχη εντερόκοκκου και γενετικές ομοιότητες μεταξύ διαφορετικών πηγών

Κυβερνοεπιθέσεις: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων και ποτών έχει γίνει «πρώτος στόχος» των χάκερ

Από τους προμηθευτές και τα εργοστάσια μέχρι τα σούπερ μάρκετ και την εστίαση, οι κυβερνοεπιθέσεις εξαπλώνονται σε ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων