ΑρχικήΝέαΣυνεχίζουν να μας πλασάρουν κατεψυγμένα τρόφιμα ως φρέσκα

Συνεχίζουν να μας πλασάρουν κατεψυγμένα τρόφιμα ως φρέσκα

1 λεπτά ανάγνωσης

Νέα πρόστιμα σε καταστήματα στην Αθήνα.

Η συχνότερη αιτία επιβολής προστίμων σε επιχειρήσεις τροφίμων, αφορά στη μη ένδειξη κατεψυγμένου κυρίως σε προϊόντα σφολιάτας. Οι κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων (ΔΙΕΠΠΥ) είναι πολύ σαφείς: Εκτός του ότι η πληροφορία που παρέχεται από τον έμπορο προς τον καταναλωτή για τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση πρέπει να είναι επαρκής, σαφής, εύκολα αντιληπτή και εύκολα προσβάσιμη από τον καταναλωτή, ειλικρινής, και ακριβής, πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο.

- Advertisement -

Κάτι που όπως δείχνουν τα στοιχεία πολλές επιχειρήσεις τροφίμων δεν εφαρμόζουν, γεγονός που συνιστά παραπλάνηση για τους καταναλωτές και έχει ως συνέπεια σωρεία προστίμων από τις αρχές.

Μόνο χθες 30 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής κοινοποίησε τρεις περιπτώσεις μη αναγραφής της ένδειξης κατεψυγμένο. Η μία αφορούσε σε καφετέρια στην Ομόνοια όπου πουλούσε κατεψυγμένη ζαμπονοτυρόπιτα ως φρέσκια όπου επιβλήθηκε πρόστιμο 500€, η δεύτερη σε ψητοπωλείο όπου δεν υπήρχε ένδειξη κατεψυγμένο σε τυροκροκέτες (το πρόστιμο ήταν διπλάσιο -1.000€- λόγω υποτροπής) και η τρίτη αφορούσε σε κρουασάν που πωλούνταν ως φρέσκο σε καφέ στην Σωκράτους με πρόστιμο 500€.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Το “αθώο” λαχανικό πίσω από χιλιάδες λοιμώξεις και δεκάδες θανάτους – Νέα ανάκληση 7.900 συσκευασιών

Το μικροβιολογικό «τυφλό σημείο» ενός δημοφιλούς τροφίμου που έχει συνδεθεί με σοβαρές επιδημίες διεθνώς.

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.