Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που αγόρασαν οι καταναλωτές το 2022 – Comfort food, πρωτεΐνες και λειτουργικά σνακ

ΑρχικήΝέαΤα πιο δημοφιλή τρόφιμα που αγόρασαν οι καταναλωτές το 2022 - Comfort food, πρωτεΐνες και λειτουργικά σνακ
spot_img

Πώς διαμορφώθηκαν οι τάσεις των καταναλωτών στα σνακ το 2022.

Τι σνακ τραβούσε η όρεξη των καταναλωτών για το 2022; Μια έρευνα της εταιρείας έρευνας αγοράς FMCG Gurus σχετικά με τις καταναλωτικές τάσεις στα σνακ δίνει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι “σκοτεινές” εποχές της πανδημίας οδήγησαν το 34% των καταναλωτών να αναζητήσει μια ένοχη απόλαυση, ένα λεγόμενο comfort snack. Ωστόσο, υπήρχε και ένα 10% που έβαζε ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση της υγείας του μέσα από το σνακ που επέλεγε, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αυτό δείχνει πως η πανδημία συνέβαλε με διττό τρόπο στην καταναλωτική ψυχολογία, καθώς αύξησε τόσο την ανάγκη για λιχουδιές όσο και την προτίμηση σε υγιεινά σνακ.

Παράλληλα, μια ακόμα ένδειξη για το πόσο η πανδημία επηρέασε τους καταναλωτές αποτελεί το εύρημα ότι το 60% ξεκίνησε να εκτιμά τον τρόπο ζωής και διατροφής που προωθεί την υγεία και την πρόληψη. Οι λειτουργικές τροφές κέντρισαν επίσης το καταναλωτικό ενδιαφέρον, με το 49% να τις επιλέγει όλο και πιο συστηματικά. Τέτοιου είδους παραδείγματα τροφών αποτέλεσαν τα προβιοτικά, οι βιταμίνες, οι πρωτεΐνες και γενικότερα οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Ωστόσο, αναφορικά με την πρωτεΐνη, αν και ένα 72% των καταναλωτών θέλει σνακ που να περιέχουν περισσότερη, ένα άλλο 28% αποφεύγει κάπως τα πρωτεϊνούχα προϊόντα, επειδή δεν έχουν τόσο καλή γεύση. Αυτό είναι κάτι που οι εταιρείες τροφίμων πρέπει να προσέξουν, αν δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα προϊόντων, ειδικά στα προϊόντα ενίσχυσης πρωτεΐνης που οι καταναλωτές αναζητούν πολύ περισσότερο από το 2019 (33% έναντι 14%).

Ως γενικό συμπέρασμα της έρευνας, οι ειδικοί της FMCG καταλήγουν πως οι καταναλωτές θέλουν υγιεινά και λειτουργικά σνακ, τα οποία να διατηρούν νόστιμη γεύση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα