Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

 ΗΠΑ: Αντιδρούν οι εταιρείες φιστικοβούτυρου στους νέους κανόνες του FDA περί «υγιεινού»

ΑρχικήΝέαΔιεθνή ΗΠΑ: Αντιδρούν οι εταιρείες φιστικοβούτυρου στους νέους κανόνες του FDA περί «υγιεινού»
spot_img

Το φιστικοβούτυρο, τα αποξηραμένα φρούτα και πληθώρα γαλακτοκομικών που περιέχουν έστω και μικρή ποσότητα ζάχαρης δεν θα μπορούν να φέρουν το ισχυρισμό “υγιεινό”.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ, FDA, θέτει νέους κανονισμούς σχετικά με τον ισχυρισμό «υγιεινό» ακόμη και για θρεπτικά τρόφιμα που περιέχουν χαμηλά επίπεδα πρόσθετων σακχάρων, όπως το φιστικοβούτυρο. Σύμφωνα με το foodnavigator, αυτά τα τρόφιμα δεν θα πληρούν τα νέα κριτήρια του οργανισμού για τον ισχυρισμό «υγιεινό» στην ετικέτα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη βιομηχανία τροφίμων.

Ο προτεινόμενος κανόνας έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου του 2023.

O πρόεδρος της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας βιομηχανίας φιστικιών Karl Zimmer τονίζει ότι το φυστικοβούτυρο έχει μικρή ποσότητα ζάχαρης (για βελτίωση της γεύσης) και συνεπώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις του FDA. Παρόλα αυτά, είναι ένα θρεπτικό τρόφιμο καλή πηγή πρωτεϊνών και υγιών λιπαρών και περιέχει υψηλά επίπεδα αργινίνης, ενός αμινοξέος που βοηθά στη σωστή ανάπτυξη. Η Ομοσπονδία προτείνει το όριο ζάχαρης, ώστε να μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «υγιεινό», να προσαρμοστεί στα ίδια επίπεδα με τα γαλακτοκομικά όπως το γιαούρτι.

Ο Zimmer έκανε λόγο για ασυνέπειες και διαχωρισμούς στα τρόφιμα που μπορούν να φέρουν το όρο «υγιεινό» στην ετικέτα. Επεσήμανε πως τα τρόφιμα που περιέχουν γαλακτοκομικά μπορούν να λέγονται ϋγιεινά με όριο 7,5% DV για πρόσθετα ζάχαρα, ενώ άλλα ανάμεικτα προϊόντα έχουν όριο 2,5% DV.

Στον Νέο Κανονισμό αντιδρούν επίσης οι παραγωγοί αποξηραμένων  κερασιών, τα οποία συνήθως απαιτούν λίγη ποσότητα ζάχαρης, παραγωγοί σνακ με βάση τη βρώμη καθώς και παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων υποστηρίζοντας πως «τα μέτρια επίπεδα πρόσθετων σακχάρων στα γαλακτοκομικά ενθαρρύνουν την κατανάλωσή τους αυτών των πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφίμων».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα