Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αντικρουόμενα τα στοιχεία για τις startup τροφίμων – Ύφεση ή ανάπτυξη;

ΑρχικήΝέαΑντικρουόμενα τα στοιχεία για τις startup τροφίμων - Ύφεση ή ανάπτυξη;
spot_img

Παρά τα στοιχεία που υποδεικνύουν μείωση των επενδύσεων στις νέες επιχειρήσεις τροφίμων, ειδικοί μιλάνε για αισιόδοξα σενάρια.

Αντικρουόμενα τα στοιχεία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις τροφίμων για τα δύο χρόνια που πέρασαν.

Τα στοιχεία δείχνουν μείωση 36% στις επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις τροφίμων. Ωστόσο, έκθεση που συνέταξε το DigitalFoodLab με χρηματοδότηση από τη Nestlé έδειξε αύξηση των χρηματοδοτήσεων.

Μόνο στην Ευρώπη, σχεδόν 6 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας τροφίμων το 2022, σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από το προηγούμενο έτος, ενώ οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%.

Σε ένα email που εστάλη στον ιστότοπο Green Queen , ο συνιδρυτής και συνεργάτης του DigitalFoodLab, Matthieu Vincent παραθέτει τη γνώμη του για την έκθεση, εκφέροντας μια γενικά αισιόδοξη άποψη.

Συγκεκριμένα, ο Vincent αναφέρει πως, αν και παρατηρήθηκε μείωση των επενδύσεων 36%, αφαιρώντας από την εξίσωση τις νεοφυείς εταιρείες παράδοσης παρατηρείται στην πραγματικότητα αύξηση 21%.

Πρόσθεσε ότι η συνολική μείωση της συνολικής χρηματοδότησης οφείλεται στο ότι οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες επιλέγουν μαζικά το “νέο” τρόφιμο, όπως εναλλακτικές πρωτεΐνες και κατά πλειοψηφία στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία εξακολουθούσαν να αναπτύσσονται αρκετά σημαντικά.

Η Ευρώπη συνιστά την πρωτεύουσα ων επενδύσεων σε νέα τρόφιμα, με τις σκανδιναβικές χώρες να κατακτούν την τρίτη θέση πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ενώ ακολουθούν η Εσθονία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Παρά το γεγονός ότι οι τριμηνιαίες επενδύσεις στην τεχνολογία τροφίμων εξακολουθούν να μειώνονται, το μέλλον προδιαγράφεται σχετικά ελπιδοφόρο, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων αυτή την περίοδο.

Για παράδειγμα, η ισπανική επωνυμία φυτικών τροφίμων Heura , αύξησε τις διεθνείς πωλήσεις της κατά περισσότερο από 260% το 2022, οπότε οι προβλέψεις της είναι υψηλές και για το επόμενο έτος.

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη στιγμή για επενδύσεις στην τεχνολογία τροφίμων, είτε ως μελλοντικός επιχειρηματίας, είτε ως μεγάλη εταιρεία αγροδιατροφής είτε ως επενδυτής.

Ωστόσο, για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύχθηκαν με μη ρεαλιστικές προοπτικές κερδοφορίας η χρεωκοπία είναι ένα πιθανό σενάριο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο