Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αντικρουόμενα τα στοιχεία για τις startup τροφίμων – Ύφεση ή ανάπτυξη;

ΑρχικήΝέαΑντικρουόμενα τα στοιχεία για τις startup τροφίμων - Ύφεση ή ανάπτυξη;
spot_img

Παρά τα στοιχεία που υποδεικνύουν μείωση των επενδύσεων στις νέες επιχειρήσεις τροφίμων, ειδικοί μιλάνε για αισιόδοξα σενάρια.

Αντικρουόμενα τα στοιχεία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις τροφίμων για τα δύο χρόνια που πέρασαν.

Τα στοιχεία δείχνουν μείωση 36% στις επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις τροφίμων. Ωστόσο, έκθεση που συνέταξε το DigitalFoodLab με χρηματοδότηση από τη Nestlé έδειξε αύξηση των χρηματοδοτήσεων.

Μόνο στην Ευρώπη, σχεδόν 6 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας τροφίμων το 2022, σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από το προηγούμενο έτος, ενώ οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%.

Σε ένα email που εστάλη στον ιστότοπο Green Queen , ο συνιδρυτής και συνεργάτης του DigitalFoodLab, Matthieu Vincent παραθέτει τη γνώμη του για την έκθεση, εκφέροντας μια γενικά αισιόδοξη άποψη.

Συγκεκριμένα, ο Vincent αναφέρει πως, αν και παρατηρήθηκε μείωση των επενδύσεων 36%, αφαιρώντας από την εξίσωση τις νεοφυείς εταιρείες παράδοσης παρατηρείται στην πραγματικότητα αύξηση 21%.

Πρόσθεσε ότι η συνολική μείωση της συνολικής χρηματοδότησης οφείλεται στο ότι οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες επιλέγουν μαζικά το “νέο” τρόφιμο, όπως εναλλακτικές πρωτεΐνες και κατά πλειοψηφία στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία εξακολουθούσαν να αναπτύσσονται αρκετά σημαντικά.

Η Ευρώπη συνιστά την πρωτεύουσα ων επενδύσεων σε νέα τρόφιμα, με τις σκανδιναβικές χώρες να κατακτούν την τρίτη θέση πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ενώ ακολουθούν η Εσθονία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Παρά το γεγονός ότι οι τριμηνιαίες επενδύσεις στην τεχνολογία τροφίμων εξακολουθούν να μειώνονται, το μέλλον προδιαγράφεται σχετικά ελπιδοφόρο, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων αυτή την περίοδο.

Για παράδειγμα, η ισπανική επωνυμία φυτικών τροφίμων Heura , αύξησε τις διεθνείς πωλήσεις της κατά περισσότερο από 260% το 2022, οπότε οι προβλέψεις της είναι υψηλές και για το επόμενο έτος.

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη στιγμή για επενδύσεις στην τεχνολογία τροφίμων, είτε ως μελλοντικός επιχειρηματίας, είτε ως μεγάλη εταιρεία αγροδιατροφής είτε ως επενδυτής.

Ωστόσο, για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύχθηκαν με μη ρεαλιστικές προοπτικές κερδοφορίας η χρεωκοπία είναι ένα πιθανό σενάριο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο