Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επανάσταση στη συσκευασία: Το καινοτόμο Halopack κατασκευάζεται πλέον και στην Ελλάδα από την Kapelis Packaging – video

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕπανάσταση στη συσκευασία: Το καινοτόμο Halopack κατασκευάζεται πλέον και στην Ελλάδα από την Kapelis Packaging - video
spot_img

Τα πλεονεκτήματα του πρώτου και πιο αναγνωρισμένου παγκοσμίως χάρτινου σκεύους με φραγή αερίων για τροποποιημένη ατμόσφαιρα που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο σκεύη.

Ξεκίνησε το 2011 με την πρώτη παγκόσμια πατέντα και πλέον το σύστημα Halopack (σκεύη και φιλμ σφράγισης Halopack) έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο σκεύη, έχει φτάσει τα 13 εργοστάσια και έχει μπει στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

Πλεονεκτήματα:

 90% λιγότερο πλαστικό ανά σκεύος.
 Χαρτόνι από έως και 90% ανακυκλωμένη Α’ ύλη.
 Επικάλυψη που προσδίδει φραγή, εφαρμοσμένη χωρίς κόλλες και διαλύτες. Στην τελική χρήση εύκολα διαχωρίζεται από το χαρτόνι κι έτσι, χαρτόνι και επικάλυψη παίρνουν χωριστούς δρόμους προς σωστή ανακύκλωση. Zero waste.
 Δυνατότητα εκτύπωσης σε όλες τις εσωτερικές & εξωτερικές επιφάνειες, με χρήση οικολογικών
food safe μελανιών.
 Αντοχή σε ψύξη, κατάψυξη (-18o C), αναθέρμανση σε μικροκύματα.
 Δυνατότητα και για skin pack.
 Δυνατότητα εξωτερικής επίστρωσης (machine coating), για αυξημένη αντοχή στην υγρασία και σε «λερώματα», «λεκέδες» κ.λπ. όταν χρησιμοποιείται σε παραγωγή με αυξημένο φορτίο λιπών/ ελαίων.
 Δυνατότητα, κατά περίπτωση, για έκδοση ψηνόμενη σε μικροκύματα και συμβατικό φούρνο με
αέρα (έως 2 ώρες στους +220o C).

Μία λύση χρόνια δοκιμασμένη. H τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται ήδη από προμηθευτές σε εταιρείες όπως: Ahold Delhaze, Lidl Europe, Aldi, Carrefour, Marks n Spencer, Unilever κ.ά. αποτελώντας την επόμενη γενιά συσκευασίας τροφίμων. Συνδυάζει Οικολογία – Διατηρησιμότητα Προϊόντος – Βιομηχανική Απόδοση, ενώ κερδίζει τη «μάχη του ραφιού», ως συσκευασία premium εμφάνισης.

Η Kapelis Packaging, αποκλειστικός αντιπρόσωπος – εισαγωγέας, που ήδη έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο σκεύη, επένδυσε στην υλοποίηση της παραγωγής Halopack στην Ελλάδα, σε χώρο όπου τηρούνται όλες οι σχετικές απαιτήσεις.

Πρόκειται για έναν καθαρό χώρο παραγωγής (Clean Room), έναν κλειστό χώρο όπου εφαρμόζεται υπερπίεση αέρα, ώστε να μην υπάρχει είσοδος σκόνης και μικροοργανισμών. Με διατήρηση σταθερών συνθηκών υγρασίας και θερμοκρασίας, 24 ώρες το 24ωρο – 7 μέρες την εβδομάδα, με συνεχή εναλλαγή του αέρα. Ο αέρας φιλτράρεται από φίλτρα HEPA και σειρά προφίλτρων, τα οποία κατακρατούν το 99,97% τυχόν σκόνης και σωματιδίων μεγέθους έως και 0,5μm (100 φορές μικρότερα από την ανθρώπινη τρίχα).
Το πάτωμα είναι βαμμένο με διαδοχικές στρώσεις υλικού ειδικής βαφής. Τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, για μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση και για να μην προσδίδεται θερμότητα στο χώρο.

Η είσοδος του προσωπικού γίνεται από ξεχωριστό ενδιάμεσο διαμέρισμα (airlock), όπου γίνεται η διαδικασία του καθαρισμού και της ένδυσης με τα πρότυπα μέτρα ατομικής προστασίας, και από εκεί μεταβαίνει στο χώρο της παραγωγής. Η είσοδος των υλικών της παραγωγής γίνεται σε ξεχωριστό διαμέρισμα (material airlock), και
μεταφέρονται σε ενδιάμεσο χώρο προσωρινής αποθήκευσης, όπου γίνεται η διαδικασία εξισορρόπησης υγρασίας του χαρτονιού (procurement) και παραμένει για χρόνο 3 ημερών, μέχρι να προχωρήσει στο χώρο παραγωγής.
Οι συνθήκες παρακολουθούνται μέσω συστήματος διαχείρισης χώρου (Building Management System – BMS) και καταγράφονται συνεχώς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Αυστηρά μέτρα για την πάταξη “ψευδοοικολογικών” ισχυρισμών στις ετικέτες

Το 53,3 % των περιβαλλοντικών ισχυρισμών στην ΕΕ διαπιστώθηκε ότι είναι ασαφείς, παραπλανητικοί ή αβάσιμοι και το 40 % ατεκμηρίωτοι.

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα