Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη: Νέα μέθοδος για την προστασία των καλλιεργειών τροφίμων από τις καρκινογόνες αφλατοξίνες

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕπιστήμη: Νέα μέθοδος για την προστασία των καλλιεργειών τροφίμων από τις καρκινογόνες αφλατοξίνες
spot_img

Η προστασία των καλλιεργειών μπορεί να ξεκινήσει από τον σπόρο.

Ερευνητές από την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA’s ARS) χρησιμοποιούν μια βιοπλαστική επικάλυψη για να προστατεύσουν φυσικά τους σπόρους από τον Aspergillus , έναν τύπο μυκήτων που παράγει αφλατοξίνη. Η έκθεση σε αφλατοξίνες είναι ένα ζήτημα ασφάλειας των τροφίμων λόγω των καρκινογόνων και άλλων επιβλαβών επιδράσεων της ένωσης και συχνά ανακαλούνται ή “μπλοκάρονται” προϊόντα στα οποία ανιχνεύονται αφλατοξίνες.

Στις ΗΠΑ, οι γεωργικές περιοχές του Νότου επηρεάζονται περισσότερο από τις αφλατοξίνες, καθώς οι ζεστές, ξηρές συνθήκες προάγουν την ανάπτυξη του Aspergillus και την παραγωγή αφλατοξινών.

Η νέα μέθοδος για τον μετριασμό της μόλυνσης των καλλιεργειών με αφλατοξίνες περιλαμβάνει την επικάλυψη των σπόρων με ένα προστατευτικό, αβλαβές (το «καλό» στέλεχος) του Aspergillus flavus, που παρέχεται μέσω ενός μείγματος βιοαποικοδομήσιμου βιοπλαστικού με βάση το άμυλο αραβοσίτου και βιοαπανθράκων . Το ανταγωνιστικό στέλεχος Aspergillus που βρίσκεται στην επικάλυψη εμποδίζει τον Aspergillus που παράγει αφλατοξίνη, να μολύνει τους σπόρους και άλλα συστατικά του μείγματος δημιουργώντας ένα φυσικό φράγμα που αποτρέπει τη μόλυνση.

Η επιστημονική ομάδα μετέτρεψε το μυκητιακό βιοπλαστικό Aspergillus, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την καταπολέμηση των αφλατοξινών στις καλλιέργειες, σε πολτό. Ο πολτός είναι μια επίστρωση από άμυλο καλαμποκιού και άλλες βιοδιασπώμενες πρώτες ύλες, που βοηθά τον μύκητα να κολλήσει στους σπόρους. Στη συνέχεια, η ομάδα χρησιμοποίησε τον πολτό για να επικαλύψει τους σπόρους του καλαμποκιού, των φυστικιών και άλλων καλλιεργειών που είναι ευαίσθητοι στις αφλατοξίνες πριν τους φυτέψει στο έδαφος. Η επίστρωση λειτουργούσε σαν φυσικός φραγμός ενάντια στους κακούς μύκητες, εμποδίζοντάς τους να διεισδύσουν στο φυτό εξαρχής.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα