Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιχνηλασιμότητα με μικροτσίπ στο τυρί Parmigiano Reggiano

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΙχνηλασιμότητα με μικροτσίπ στο τυρί Parmigiano Reggiano
spot_img

Σαρώσιμη ετικέτα καζεΐνης στο ΠΟΠ Ιταλικό τυρί, μικρότερη από ένα κόκκο αλατιού και εξαιρετικά ανθεκτική, που επιτρέπει στους καταναλωτές να παρακολουθούν το προϊόν από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Έρευνα σε 1.504 καταναλωτές έδειξε ότι το 84% δήλωσαν προβληματισμένοι για την προέλευση των τροφίμων και το ποσοστό είναι αυξημένο σε μεγαλύτερες ηλικίες. Την έρευνα διεξήγαγε το Consorzio del Parmigiano Reggiano  και επιβεβαίωσε πως οι καταναλωτές θέλουν έγκυρη πληροφόρηση για την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων που καταναλώνουν.

Για να υποστηρίξει την επιθυμία των Καναδών για ασφάλεια και ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, η Κοινοπραξία του Parmigiano Reggiano συνεργάστηκε με την Kaasmerk Matec (Kaasmerk) και την p-Chip Corporation (p-Chip) για να λανσάρει μια σειρά ψηφιακών ετικετών ιχνηλασιμότητας και ασφάλειας για το τυρί Parmigiano Reggiano.

Η Kaasmerk Matec και η p-Chip Corporation συνεργάστηκαν με την Κοινοπραξία για να ολοκληρώσουν αυτό το πρόγραμμα καινοτομίας για μια συσκευή ενσωματωμένη σε μια ετικέτα καζεΐνης στο περίβλημα του Parmigiano Reggiano.  Αυτή η σαρώσιμη ετικέτα τροφίμων είναι μικρότερη από ένα κόκκο αλατιού και εξαιρετικά ανθεκτική, παρέχοντας ορατότητα επόμενης γενιάς και επιτρέποντας στους καταναλωτές να παρακολουθούν το προϊόν από την αρχή μέχρι το τέλος. 

«Το Parmigiano Reggiano είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα τυριά στον κόσμο και είναι ένα προϊόν που συμβολίζει τα ιταλικά προϊόντα», δήλωσε ο Nicola Bertinelli, πρόεδρος του Consorzio del Parmigiano Reggiano . «Με το να είμαστε οι πρώτοι που ενσωματώνουν αυτές τις ασφαλείς ψηφιακές ετικέτες στο τυρί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των καταναλωτών, φέρνοντας την ιχνηλασιμότητα και τον έλεγχο ταυτότητας των προϊόντων μας ώστε να ανταποκρίνονται στους τεχνολογικούς στόχους της βιομηχανίας 4.0». 

Η Κοινοπραξία Parmigiano Reggiano είναι ο φορέας προστασίας που περιλαμβάνει όλους τους παραγωγούς Parmigiano Reggiano, οι οποίοι μεταποιούν το γάλα από τους κτηνοτρόφους της περιοχής προέλευσης σε αυτό το τυρί ΠΟΠ σύμφωνα με τις Προδιαγραφές. Ιδρύθηκε το 1934 και έχει σκοπό την προστασία, την υπεράσπιση και την προώθηση του προϊόντος, τη διαφύλαξη της τυπικότητάς του και τη διάδοση της γνώσης του παγκοσμίως. Σε κάθε προϊόν Parmigiano Reggiano δίνεται σήμα προέλευσης (οι γνωστές «κουκκίδες» και από το 2002 και μια «πλάκα καζεΐνης»). Επιπλέον, κάθε τροχός ελέγχεται ποιοτικά σε ηλικία περίπου 12 μηνών. Μόνο αν ο τροχός περάσει αυτή τη δοκιμή, φέρει το σήμα επιλογής (οβάλ σημάδι). Η πιστοποίηση συμμόρφωσης με τις Προδιαγραφές δίνεται από τον Φορέα Ποιοτικού Ελέγχου PR για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου. 

Η Κοινοπραξία εκπροσωπεί όλους τους παραγωγούς με στόχο την προστασία των συμφερόντων τους. Η Κοινοπραξία ασχολείται επίσης με την καταπολέμηση του Italian Sounding, εστιάζοντας στην ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία της ΠΟΠ εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα