Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καλλιεργημένο… ορτύκι! Σε λίγες ημέρες θα σερβίρεται σε εστιατόρια!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαλλιεργημένο... ορτύκι! Σε λίγες ημέρες θα σερβίρεται σε εστιατόρια!
spot_img

Αυστραλιανή startup κάνει πράξη τα σχέδια της αφού συγκέντρωσε 49,2 εκατ.

Ο χορός δισεκατομμυρίων γύρω από το καλλιεργημένο κρέας καλά κρατεί… Μέχρι σήμερα έχουμε μάθει για καλλιεργημένο κοτόπουλο, αρνάκι, μοσχάρι, σολομό, σούσι, ακόμα και εξωτικό κρέας τίγρης, μπιφτέκια λιονταριών, σουβλάκι ζέβρας. Και μην ξεχνάμε και το φυτικό κρέας… μαμούθ!

- Advertisement -

Τώρα όμως έχουμε ακόμα μία νέα έκδοση που εντυπωσιάζει. Πρόκειται για καλλιεργημένο κρέας από κύτταρα ορτυκιού που μάλιστα μέχρι το τέλος του 2022 θα κυκλοφορήσει στα εστιατόρια της Σιγκαπούρης σε αντίθεση με τα παραπάνω ακραία προϊόντα, που βρίσκονται επί του παρόντος σε πειραματικό στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι η Σιγκαπούρη είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε την πώληση κρέατος εργαστηρίου.

Το κρέας καλλιεργημένου ορτυκιού παράγει η αυστραλιανή εταιρεία Vow η οποία έχει συγκεντρώσει επενδύσεις ύψους 49,2 εκατ.

Το προϊόν ονομάστηκε Morsel, (μπουκιά) και έχει γεύση umami ψητού κοτόπουλου, με αρωματικές νότες θαλασσινών, ενώ προτείνεται στους σεφ που θα το επιλέξουν για το μενού τους να μην το σερβίρουν ως ορτύκι αλλά ως νέο είδος κρέατος.

Η εταιρεία πειραματίζεται με 22 είδη, που κυμαίνονται από αλπακά έως κροκόδειλο. Η ηγεσία της Vow αναμένει να αυξήσει την ομάδα της από τέσσερα άτομα σε 15 έως 20 άτομα μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, το συνολικό εργατικό δυναμικό της Vow θα είναι περίπου 80 άτομα. Το Vow’s Factory 1 παράγει δεκάδες κιλά κάθε λίγες ημέρες, αλλά στο μέλλον η παραγωγή θα αυξηθεί καθώς αναπτύσσει το δεύτερο εργοστάσιο που θα είναι «100 φορές μεγαλύτερο» από το πρώτο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα