Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καπνιστός σολομός από… σπιρουλίνα

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαπνιστός σολομός από... σπιρουλίνα
spot_img

Tον πρώτο εμπορικό καπνιστό σολομό φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από φρέσκια σπιρουλίνα δημιουργεί το IFF σε συνεργασία με ισραηλινή start-up.

Είναι γεγονός! Ο πρώτος καπνιστός σολομός από σπιρουλίνα, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2023.! Διαθέτει την εμφάνιση, το χρώμα, την υφή και τη γεύση του καπνιστού σολομού, αλλά χωρίς τους ωκεάνιους ρύπους, στους οποίους εκτίθενται συνήθως τα ψάρια. Ο φυτικός καπνιστός σολομός αποτελείται από 100% φρέσκια και ελάχιστα επεξεργασμένη σπιρουλίνα, είναι ένα προϊόν καθαρής ετικέτας και είναι κατά 40% πλήρης πρωτεΐνη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες και μία άλλη ισραηλινή start-up, η Plantish, παρουσίασε τα πρώτα vegan κομμένα φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα που είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνες οσπρίων και εκχυλίσματα φυκιών και φαίνονται ίδια με τον κλασικά μαγειρεμένο σολομό σε εμφάνιση, γεύση, υφή και δομή.

Σύμφωνα με το food and drink technology, για το σολομό από σπιρουλίνα, συνεργάστηκαν η Ισραηλινή εταιρεία Καινοτομίας, της SimpliiGood (Algecore Technologies Ltd) και το FoodNxt, το εργαστήριο που ιδρύθηκε από τον IFF. Η πρώτη παρέχει την πρώτη ύλη και τις ιδιότητες υφής και χρώματος, ενώ ο IFF συμβάλλει στις ιδιότητες γεύσης και αρώματος. 

Η  εταιρεία SimpliiGood ειδικεύεται στην παραγωγή τροφίμων με βάση τη σπιρουλίνα. Το νέο υποκατάστατο σολομού θα ενταχθεί σε μια σειρά υπαρχόντων προϊόντων με επωνυμία SimpliiGood με βάση τη σπιρουλίνα, όπως υποκατάστατα κρέατος και παγωτά, που διατίθενται στην αγορά στο Ισραήλ, σε παραγωγούς τροφίμων και απευθείας στους καταναλωτές.  «Η σπιρουλίνα μας μπορεί να λειτουργήσει ως πλήρης αντικατάσταση της ζωικής πρωτεΐνης ή να ενσωματωθεί εύκολα σε υπάρχοντα προϊόντα διατροφής ως συστατικό προστιθέμενης αξίας, καθώς έχει ουδέτερη γεύση και διατηρεί την πλήρη διατροφική της αξία», λέει ο Lior Shalev, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Algaecore.

Η σπιρουλίνα θεωρείται μια από τις πιο πυκνές σε θρεπτικά συστατικά φυτικές μορφές πρωτεΐνης. Είναι μια πλούσια πηγή ολόκληρων πρωτεϊνών, συν αντιοξειδωτικά, χλωροφύλλη, βιταμίνες (συμπεριλαμβανομένης της Β12) και μέταλλα, ιδιαίτερα σίδηρο και αποτελεί ιδανική προσθήκη σε ροφήματα ή φαγητά και έχει ποικίλα οφέλη για την υγεία. Αρκετά σημαντικό είναι το γεγονός, ότι η σπιρουλίνα αποτελεί μια βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο