Η αγορά έχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης λόγω, μεταξύ άλλων, της ανόδου στην παραγωγή και κατανάλωση γάλακτος και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων μαζί με την αυξημένη αυτοματοποίηση.
Η εταιρεία ResearchAndMarkets.com κάνει μία παγκόσμια πρόβλεψη έως το 2026 για την «Αγορά εξοπλισμού επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων ανά τύπο (Παστεριοποιητές, Ομογενοποιητές, Μίξερ & Μπλέντερ, Διαχωριστές, Εξατμιστήρες & Στεγνωτήρια, Εξοπλισμός φιλτραρίσματος μεμβράνης), Τρόπος Λειτουργίας (Αυτόματος και Ημιαυτόματος).
Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς εξοπλισμού επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων εκτιμάται σε 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και προβλέπεται να αυξηθεί με CAGR 6,0% για να φτάσει τα 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026.
Η αγορά έχει ένα πολλά υποσχόμενο αναπτυξιακό δυναμικό λόγω πολλών παραγόντων, μεταξύ των οποίων η αυξανόμενη παραγωγή και κατανάλωση γάλακτος και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων μαζί με αυξημένη αυτοματοποίηση στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Με στόχο την παρασκευή βουτύρου, τυριού, γιαουρτιού, παγωτού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων έχουν αναπτυχθεί και εφαρμοστεί διάφορες διαδικασίες από τη γαλακτοβιομηχανία. Αυτές οι διαδικασίες έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν διάφορες ιδιότητες του γάλακτος για να παρέχουν διαφορετική γεύση και θρεπτικά συστατικά στο γαλακτοκομικό προϊόν. Αυτοί οι παράγοντες επηρέασαν θετικά την ανάπτυξη της αγοράς εξοπλισμού επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων.
Με βάση την εφαρμογή Το “Milk powder” προβάλλεται ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς εξοπλισμού επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων.
Λόγω της συνεχούς αύξησης της ζήτησης για βρεφικά παρασκευάσματα, το τμήμα γάλακτος σε σκόνη έχει γίνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα. Το γάλα σε σκόνη έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μεγαλύτερη διατήρηση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δεν χρειάζεται ψύξη, σε αντίθεση με το υγρό γάλα, το οποίο είναι ευπαθές. Επιπλέον, μπορεί να ανασυσταθεί με νερό όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα φρέσκου γάλακτος. Οι σκόνες γάλακτος χρησιμεύουν ως λειτουργικά και θρεπτικά συστατικά στις περισσότερες συνθέσεις τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των αρτοποιημάτων, της ζαχαροπλαστικής, των γαλακτοκομικών, του ανασυνδυασμένου γάλακτος, του κρέατος, των θρεπτικών ποτών, των βρεφικών τροφών και των παρασκευασμένων τροφών.
Με βάση τον Τύπο, οι «Παστεριοποιητές» είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα στην αγορά εξοπλισμού επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων.
Λόγω της ανησυχίας για κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, η αγορά παστεριωτών προβλέπεται να είναι η μεγαλύτερη ανά τύπο αγορά στην αγορά επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων. Ένας παστεριωτής χρησιμοποιείται για ενισχυμένη παστερίωση, η οποία περιλαμβάνει τη θέρμανση κάθε σωματιδίου του γάλακτος ή του γαλακτοκομικού προϊόντος, σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για την καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών. Αυτή είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την επεξεργασία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς καθαρίζει το νωπό γάλα, το οποίο είναι μολυσμένο με βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς.
Για να ενημερωθείτε για την πρόβλεψη της αγοράς εξοπλισμού γαλακτοκομικών προϊόντων από την ResearchAndMarkets.com πατήστε ΕΔΩ