Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταφύλια ανθεκτικά στις ασθένειες: Αναγκαία η αλλαγή στην τεχνολογία οινοποίησης

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΣταφύλια ανθεκτικά στις ασθένειες: Αναγκαία η αλλαγή στην τεχνολογία οινοποίησης
spot_img

Μελέτη αναλύει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διαδικασία οινοποίησης από υβριδικές ποικιλίες σταφυλιών DRHGC.

 Στην  ΕΕ, οι αλλαγές στην πολιτική και το δημόσιο αίσθημα έχουν καταστήσει πιο επείγουσα την εξέταση της υιοθέτησης βιώσιμων γεωργικών πρακτικών. Κατά συνέπεια, ένας από τους στόχους της ΕΕ είναι η μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων κατά 50% έως το 2030, συμπεριλαμβανομένης της αμπελουργίας. Μία από τις προτεινόμενες προσεγγίσεις είναι η επέκταση της χρήσης υβριδικών ποικιλιών σταφυλιών ανθεκτικών στις ασθένειες (DRHGC), όπως τα σταφύλια «PIWI» (γερμανικά, Pilzwiderstandsfähige Rebsorten), και η εισαγωγή νέων ποικιλιών αυτού του είδους.

Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά των DRHGC είναι διαφορετικά από αυτά του Vitis vinifera, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη λήψη μέτρων και την πραγματοποίηση αλλαγών στην τεχνολογία οινοποίησης για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας οίνου. Αυτή η εργασία εξετάζει τη χημεία των κρασιών που παράγονται από DRHGC και συζητά την επίδρασή τους στο άρωμα και τα προφίλ γεύσης. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στοI FT, εξετάζει τις κύριες οινολογικές πρακτικές που προτείνονται για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας από DRHGCs. Η χημεία των DRHGCs είναι διαφορετική από το κρασί που παράγεται από V. vinifera, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τόσο σε προκλήσεις κατά τη διάρκεια της οινοποίησης όσο και σε ασυνήθιστα προφίλ γεύσης. Αν και τα νεότερα DRHGCs έχουν καλλιεργηθεί για να αποφευχθούν απροσδόκητες γεύσεις, πολλά DRHGCs εξακολουθούν να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και πολυσακχαρίτες. Αυτό μπορεί να κάνει δύσκολη την εκχύλιση τανίνης και να παράγει κρασιά με μικρή στυπτικότητα. Επιπλέον, νέες ή εναλλακτικές τεχνικές οινοποίησης, όπως η θερμοοινοποίηση και η χρήση εναλλακτικών στελεχών ζύμης (μη σακχαρομύκητες) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή οίνων από DRHGC που είναι αποδεκτοί από τους καταναλωτές.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα