Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Veganism: Τόνος χωρίς… τόνο σε κονσέρβα

ΑρχικήΟικιακάVEGANismVeganism: Τόνος χωρίς... τόνο σε κονσέρβα
spot_img

Η ισραηλινή εταιρεία Vgarden παράγει φυτικό υποκατάστατο τόνου σε κονσέρβα, για εύκολη αποθήκευση.

H ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας τροφίμων και κατασκευαστής εναλλακτικών προϊόντων με βάση τα φυτά, Vgarden, Ltd., μετά από ένα χρόνο πειραμάτων δημιούργησε vegan κονσερβοποιημένο «τόνο» που ισχυρίζεται ότι έχει την ίδια εμφάνιση, υφή και γεύση με τον τόνο, παρόλο που παράγεται από μπιζέλια.

Το ανάλογο τόνου έχει κατασκευαστεί για να ικανοποιεί τους καταναλωτές που κινούνται με γνώμονα τη βιωσιμότητα καθώς όπως λέει η εταιρεία, με αυτό το προϊόν καταπολεμά την υπεραλίευση των ωκεανών.

Ο τόνος σε κονσέρβα είναι μια δημοφιλής πηγή προσιτής πρωτεΐνης που είναι βολική στην αποθήκευση και δεν απαιτεί ψύξη. «Ο κονσερβοποιημένος τόνος έχει μια πολύ ευδιάκριτη νιφάδα, αλλά υγρή και μαστιχωτή υφή, με ισχυρό άρωμα φρεσκάδας από τη θάλασσα», εξηγεί ο Ilan Adut, Διευθύνων Σύμβουλος της Vgarden.

Το ανάλογο τόνου της Vgarden βασίζεται στην πρωτεΐνη μπιζελιού, με συνολική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από 11,2% έως 14%, πριν και μετά τη διήθηση. Περιέχει μια μικρή λίστα φυσικών συστατικών, όπως ίνες και ηλιέλαιο. Προερχόμενος εκτός του θαλάσσιου οικοσυστήματος, ο τόνος «χωρίς τόνο» της startup δεν περιέχει κανένα από τα τοξικά μέταλλα, τα μικροπλαστικά και άλλους ωκεανούς ρύπους.

Το προϊόν που κυκλοφορεί ήδη στο λιανικό εμπόριο διατίθεται σε δύο μορφές συσκευασίας – θήκες για αποθήκευση με απλή ψύξη και πραγματικές κονσέρβες για να προσφέρουν την πλήρη αυθεντική εμπειρία τόνου και να κάνουν δυνατή την άνετη αποθήκευση χωρίς ψύξη. Η εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2017 έχει ήδη λανσάρει μια ποικιλία εναλλακτικών κρεάτων και γαλακτοκομικών με την επωνυμία MashuMashu.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα