Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θεσσαλονίκη: Μέχρι τις 8 Μαΐου η 25η Έκθεση ΚΡΗΤΗ: “Η Μεγάλη Συνάντηση & Toπικές Γεύσεις”

ΑρχικήΝέαΘεσσαλονίκη: Μέχρι τις 8 Μαΐου η 25η Έκθεση ΚΡΗΤΗ: "Η Μεγάλη Συνάντηση & Toπικές Γεύσεις"
spot_img

Η Κρήτη μέσω των παραγωγών της και τοπικών προϊόντων συμμετέχει στην 25η Έκθεση ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Toπικές Γεύσεις Ελλάδας που πραγματοποιείται έως και την Κυριακή 8 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες παραγωγοί-εκθέτες παρουσιάζουν αγνά, τοπικά προϊόντα που παράγουν στους πολίτες και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «…αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου». Οι παραγωγοί από κάθε γωνιά της Κρήτης, το Ηράκλειο, τα Χανιά το Ρέθυμνο το Λασίθι συναντώνται με παραγωγούς από άλλες περιοχές της χώρας όπως την Αττική, την Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική, την Αχαΐα, τα Τρίκαλα, την Καστοριά και τη Φλώρινα.

Η έκθεση που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και τη σύμπραξη δεκάδων πολιτιστικών σωματείων, χωροταξικά βρίσκεται στο τόξο της ΧΑΝΘ. Εκεί εκθέτονται από τους παραγωγούς, το αγνό ελαιόλαδο, ελιές, τυρί, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, μέλι και τα προϊόντα μελιού, παστέλια και μπάρες, τσικουδιά, ρακί, ρακόμελο, ρακί με ρόδι, χαρουπόμελο και προϊόντα χαρουπιού, κρασί, λικέρ, βότανα, παξιμάδια, κριτσίνια, κουλουράκια, σταφίδες, αλείμματα πιπεριάς Φλωρίνης, ελιές, αλόη κ.α. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν Κρητικές γεύσεις όπως παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα, ξεροτήγανα, σφακιανόπιτες και καλτσούνια καθώς και καπνιστά κρέατα, απάκι, λουκάνικα και αλλαντικά.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα