Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επαναπιστοποίησε, η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

ΑρχικήΝέαΤη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επαναπιστοποίησε, η TÜV HELLAS (TÜV NORD)
spot_img

cibum team

Τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, την κορυφαία εταιρεία του κλάδου στην Ήπειρο και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD),   στα πλαίσια της πολυετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗ σε Ιωάννινα, και Θήβα προχωρώντας στην επαναπιστοποίησή της σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς.

Έτσι, η ΔΩΔΩΝΗ επαναπιστοποιήθηκε με βάση τα τεχνικά πρωτόκολλα  IFS και BRC & FSMA για τις εγκαταστάσεις της σε Ιωάννινα και Θήβα, με βάση το πρωτόκολλο της COSTCO καθώς και με βάση το Πρότυπο ISO 22000:2018 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων. Επιπλέον, η εταιρεία επαναπιστοποιήθηκε για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας με βάση το πρότυπο ISO 9001:2015.

 

Το σύνολο των παραπάνω πιστοποιήσεων εγγυάται ότι η ΔΩΔΩΝΗ τηρεί απαρέγκλιτα το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων σε όλα τα στάδια της παραγωγής ενώ παράλληλα μεριμνά για την ποιότητα των προϊόντων καθώς και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Επιπλέον η επαναπιστοποίηση με βάση τα εξειδικευμένα αυτά πρότυπα αποτελεί «διαβατήριο» για τη διάθεση των προϊόντων της στις κορυφαίες αλυσίδες σουπερμάρκετ του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της COSTCO USA.

 

Σημειώνεται ότι η συνεργασία της ΔΩΔΩΝΗ με την TÜV HELLAS (TÜV NORD)  ξεκίνησε το 2008 και συνεχίζεται σταθερά μέχρι σήμερα, ενώ οι συνεχείς πιστοποιήσεις και επαναπιστοποιήσεις επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη της γαλακτοβιομηχανίας στον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης της χώρας μας.

 

Η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα πριν από 57 χρόνια ως μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής.

 

Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η ηγέτιδα εταιρεία στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα. Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες στα Ιωάννινα, στη Θήβα και στην Κύπρο, ενώ απασχολεί περισσότερα από 500 άτομα και πραγματοποιεί εξαγωγές σε πλήθος χωρών του εξωτερικού.

 

Ο Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε πως: «Η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ έχει καταφέρει έπειτα από την πολυετή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και ιδιωτικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζει, να τα έχει εντάξει στο σύνολο των καθημερινών της διαδικασιών, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως εργαλεία καθημερινής βελτίωσής αλλά και άρρηκτου τείχους, απέναντι σε οποιανδήποτε αναδυόμενο κίνδυνο για την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων της».

 

Ο Δρ. Δημήτρης Γκίκας,  Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Στη ΔΩΔΩΝΗ, η ανώτατη ποιότητα των προϊόντων μας αποτελεί συνδυασμό της υψηλής ποιότητας της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους και την εφαρμογή υπεύθυνων πρακτικών στην παραγωγική μας δραστηριότητα και μέχρι το προϊόν να φτάσει ασφαλές, στον τελικό καταναλωτή, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Κύριο μέλημα μας αποτελούσε και αποτελεί η εφαρμογή των προτύπων Ποιότητας σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων μας, με την πολύτιμη συνδρομή αξιόπιστων φορέων πιστοποίησης όπως η TÜV HELLAS (TÜV NORD)».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ρεκόρ μαζικών τροφικών δηλητηριάσεων των τελευταίων 40 ετών στη Γαλλία – Το 45% σημειώθηκαν σε εστιατόρια!

2.000 μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία το 2022 - "Σάρωσε" η σαλμονέλα σε αυγά.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!

Προειδοποίηση ασφάλειας: Τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν πρέπει να τρώνε συκώτι

Οι Αρχές της Νορβηγίας εξέδωσαν προειδοποίηση για την κατανάλωση συκωτιού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα