ΑρχικήΝέαΗράκλειο: Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην online εκδήλωση Greek Gastronomy Workshops της...

Ηράκλειο: Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην online εκδήλωση Greek Gastronomy Workshops της Γαλλίας

cibum team


Με επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης -ως τιμώμενη γαστρονομική περιφέρεια- στην online εκδήλωση Greek Gastronomy Workshops της Γαλλίας, που λόγω των συνθηκών της πανδημίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση «Greek Gastronomy Workshops της Γαλλίας» συμμετείχαν 77 τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι, καθώς και 48 εταιρείες, Γάλλοι εισαγωγείς και χονδρέμποροι του κλάδου των τροφίμων και των ποτών. Πραγματοποιήθηκαν 817 ραντεβού παραγωγών με αγοραστές από τους κλάδους της χονδρικής πώλησης, του ξενοδοχειακού τομέα αλλά και της μαζικής εστίασης.

- Advertisement -

Η Περιφέρεια Κρήτης έδωσε τη δυνατότητα σε 14 παραγωγούς και επιχειρήσεις του νησιού και από τις τέσσερις Περιφερειακές ενότητες να συμμετέχουν στην εκδήλωση, αλλά και να έρθουν σε επαφή με προγραμματισμένες διαδικτυακές B2B συναντήσεις με αγοραστές της Γαλλίας. Σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης ανέφερε ότι η Περιφέρεια είναι σταθερά προσηλωμένη στους στόχους που έχει θέσει και συνεχίζει την προσπάθεια, για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα του νησιού και των παραγωγών του. «Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, συνεχίζουμε απρόσκοπτα να υλοποιούμε δράσεις αποτελεσματικές και υποστηρικτικές προς τους παραγωγούς και την επιχειρηματικότητα της Κρήτης», κατέληξε ο κ. Χνάρης.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ