ΑρχικήΝέαΣουπερμάρκετ: Το "μυστικό" πίσω από την ταχεία εξυπηρέτηση των Aldi

Σουπερμάρκετ: Το “μυστικό” πίσω από την ταχεία εξυπηρέτηση των Aldi

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρώην υπάλληλος σε σουπερμάρκετ της Aldi αποκαλύπτει τον λόγο πίσω από την εξαιρετικά γρήγορη σάρωση στα ταμεία. Και δεν είναι ευχάριστος.

Έχετε πάει ποτέ σουπερμάρκετ και δεν προλαβαίνετε να βάλετε όλα τα αντικείμενα στην τσάντα στον ίδιο ρυθμό με τον ταμία, επειδή τα χτυπάει “με την ταχύτητα του φωτός”; Πολλοί καταναλωτές της βρετανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ, Aldi, το παθαίνουν αυτό συχνά, καθώς οι ταμίες χτυπάνε τα προϊόντα με απίστευτη ταχύτητα.

- Advertisement -

Ποιο είναι το μυστικό τους;

Σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της Aldi, η γρήγορη εξυπηρέτηση οφείλεται στην εκπαίδευση του προσωπικού και στους στόχους ταχύτητας εξυπηρέτησης που πρέπει να εκπληρώσει κάθε κατάστημα, αναφέρει η Glascow Live.

Συγκεκριμένα, ο τέως υπάλληλος αναφέρει σε ένα thread του κοινωνικού ιστότοπου Reddit, ότι η Aldi θέλει τους πελάτες να φεύγουν “μακριά” από τα ταμεία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, παροτρύνοντας τους να τοποθετούν αυτά που αγόρασαν στις τσάντες, σε έναν χώρο αποσκευών ακριβώς απέναντι από τα ταμεία.

- Advertisement -

“Πρέπει πραγματικά να πετύχει κανείς ένα ποσοστό άνω του 83% στο χρόνο που σαρώνει ένα αντικείμενο. Η διοίκηση θα εκνευριζόταν αν δεν έπαιρνε κανείς 95% ή περισσότερο. Κάποιοι ταμίες με τους οποίους συνεργάστηκα έφταναν το 110%”, λέει ο πρώην υπάλληλος.

Η ταχύτητα δεν είναι το μόνο πράγμα στο οποίο οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν στόχους. Πρέπει επίσης να έχουν λιγότερο από 5% στα κενά από τη μία συναλλαγή στην άλλη, γεγονός που δίνει λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα σε έναν υπάλληλο για την έναρξη μιας νέας συναλλαγής.

Οι ταμίες μπορεί να σταλούν σε μαθήματα εκπαίδευσης εάν δεν πετύχουν τους στόχους και κινδυνεύουν να απολυθούν, εάν το ποσοστό συναλλαγών τους δεν βελτιωθεί, εξήγησε ο πρώην υπάλληλος. Ο ίδιος μοιράστηκε πως κατάφερε να επιτύχει το πολυπόθητο 100% με το να σαρώνει ένα αντικείμενο ανά δευτερόλεπτο!

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.