Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το Πεκίνο άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑρχικήΝέαΤο Πεκίνο άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img

Η Κινεζική Ένωση Οινοπνευματωδών κάνει λόγο για δυνητικές ζημιές στον κινεζικό τομέα των οινοπνευματωδών.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού, όπως το κονιάκ, που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με φόντο εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο οικονομικών δυνάμεων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, η έρευνα αυτή πραγματοποιείται έπειτα από προσφυγή που κατατέθηκε το Νοέμβριο από την Κινεζική Ένωση Οινοπνευματωδών για λογαριασμό του κινεζικού τομέα αποσταγμάτων.

«Το αίτημα αυτό περιείχε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για την έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ βάσει της κινεζικής νομοθεσίας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε μέσω του ιστοτόπου του.

Η έρευνα άρχισε σήμερα και αφορά υποψίες για πρακτικές ντάμπινγκ από την 1η Οκτωβρίου 2022 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και για δυνητικές ζημιές για τον κινεζικό τομέα των οινοπνευματωδών από την 1η Ιανουαρίου 2019 ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2023.

Η έρευνα πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τις 5 Ιανουαρίου 2025, όμως θα μπορεί ενδεχομένως να παραταθεί για έξι μήνες σε περίπτωση «ιδιαίτερων συνθηκών», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το ντάμπινγκ είναι μια πρακτική που έγκειται κυρίως στην πώληση στο εξωτερικό προϊόντων σε τιμές κατώτερες αυτών που ισχύουν στην εθνική αγορά.

Το 2022 η Κίνα εισήγαγε περισσότερα αποστάγματα κρασιού απ’ ό,τι οποιοδήποτε άλλο οινοπνευματώδες, αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Daxue Consulting, σύμφωνα με το οποίο οι περισσότερες από τις εισαγωγές προέρχονταν από τη Γαλλία.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα