Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ασφάλεια των Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ασφάλεια των Τροφίμων
spot_img

28-29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Αύριο και μεθαύριο 28 και 29 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, το πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν παράγοντες του Συστήματος Ασφάλειας Τροφίμων ( επιστήμονες από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), σύμβουλοι πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπρόσωποι ΜΚΟ για την προστασία των καταναλωτών και άλλοι ειδικοί) προκειμένου να μοιραστούν γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές, να συζητήσουν τα καυτά θέματα Ασφάλειας των Τροφίμων και να προτείνουν συνεργασίες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών και της έρευνας για την ασφάλεια των τροφίμων στην Ευρώπη.

Το φόρουμ θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συνήθως από κοινού με μια διεθνή εκδήλωση. Η πρώτη έκδοση του Φόρουμ θα παρουσιάσει την πλατφόρμα και τα αποτελέσματα των FSOLabs.

Ένα σημαντικό σημείο θα είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο FoodSafety4EU (FS4EU), συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών, χαρτών πορείας και συστάσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, οι στρατηγικές, οι οδικοί χάρτες και οι συστάσεις που θα παραδοθούν από το έργο θα επικυρωθούν σε θεσμικό επίπεδο, διασφαλίζοντας την ευθυγράμμισή τους με τις πολιτικές της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων και ενισχύοντας την εναρμόνιση των πολιτικών των Συνδεδεμένων Χωρών και των γειτονικών χωρών του Horizon 2020 με τις ευρωπαϊκές.

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο