Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρκία: Καφέ αρκουδάκι διασώθηκε μετά από την κατανάλωση…παραισθησιογόνου μελιού

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤουρκία: Καφέ αρκουδάκι διασώθηκε μετά από την κατανάλωση...παραισθησιογόνου μελιού
spot_img

Ένα μικρό καφέ αρκουδάκι διασώθηκε στην στην επαρχία Ντούζτζε της βορειοδυτικής Τουρκίας, αφού είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα mad honey, δηλαδή μέλι με παραισθησιογόνες ουσίες.

Ένα αποπροσανατολισμένο καφέ αρκουδάκι, που πιστεύεται ότι βρισκόταν σε μέθη ύστερα από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μελιού με παραισθησιογόνες ουσίες («mad honey»), διασώθηκε στην επαρχία Ντούζτζε της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνεται η αρκούδα να παραπατάει, να βγάζει ασυνήθιστους ήχους και να ξαπλώνει με την κοιλιά της στην καρότσα ενός φορτηγού, αφού άνθρωποι διέσωσαν το εμφανώς εξασθενημένο ζώο από το δάσος.

https://twitter.com/TCTarim/status/1557658416599932928?s=20&t=nLi7EKQE_bKLtmlHEb-Asw

Το Mad honey, ή «deli bal» στα τούρκικα, είναι ένα είδος μελιού από ροδόδεντρο που μπορεί να έχει παραισθησιογόνα αποτελέσματα.

Η αρκούδα μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, όπου έλαβα θεραπευτική αγωγή και πιθανότατα θα αφεθεί πίσω στη φύση τις επόμενες ημέρες, δήλωσαν οι τοπικές αρχές, προσθέτοντας ότι το ζώο βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Το υπουργείο Γεωργίας κάλεσε τους Τούρκους στο Twitter να προτείνουν ένα όνομα για την αρκούδα.

Πηγή: ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα