Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τροφική δηλητηρίαση από κρέας χελώνας στην Τανζανία – 3 παιδιά έχουν καταλήξει, 22 άτομα νοσηλεύονται

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤροφική δηλητηρίαση από κρέας χελώνας στην Τανζανία – 3 παιδιά έχουν καταλήξει, 22 άτομα νοσηλεύονται
spot_img

Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά την κατανάλωση σάρκας θαλάσσιας χελώνας στο νησί Πέμπα στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας. Στις 27 Νοεμβρίου, η αστυνομία ανέφερε ότι όλα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ανήκαν στην ίδια οικογένεια. Σύμφωνα με τον Τζούμα Σαντί, αρχηγό της περιφερειακής αστυνομίας για το Pemba North, 22 επιπλέον άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά την κατανάλωση σάρκας θαλάσσιας χελώνας την Παρασκευή, σύμφωνα με το Republic World.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι δείγματα από τη σάρκα της θαλάσσιας χελώνας έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές για έλεγχο, για να εξετάσουν τα αίτια των θανάτων. “Δυο από τους ανθρώπους που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι παιδιά και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση”, ανέφερε ο Τζούμα Σαντί σύμφωνα με το Xinhua. Τόνισε επίσης ότι η σάρκα της θαλάσσιας χελώνας είναι ύποπτη για δηλητηρίαση.

Νωρίτερα, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, περίπου 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού έφαγαν κρέας θαλάσσιας χελώνας στη Μαδαγασκάρη.

Σύμφωνα με το News2Sea, υπάρχει εξήγηση για αυτά τα κρούσματα. Όπως επισημαίνει, τα φύκια στον βυθό της θάλασσας απελευθερώνουν τοξικές τοξίνες κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου, όταν οι θερμοκρασίες στην περιοχή αυξάνονται. Δεδομένου ότι οι θαλάσσιες χελώνες και περισσότερα από 20 είδη ψαριών τρέφονται με τα δηλητηριώδη φύκια στο βυθό της θάλασσας κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, οι τοξίνες στα εν λόγω φυτά περνούν σταδιακά στη σάρκα των πλασμάτων που τρέφονται με αυτά. Εάν καταναλωθούν, μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρες συνέπειες.

Αν και οι αρχές προειδοποίησαν ότι αυτά τα πλάσματα δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ειδικά οι άνθρωποι που ζουν σε παράκτιες περιοχές αγνοούν τις προειδοποιήσεις λόγω διατροφικών προβλημάτων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο