Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Βαφτίζουν» κατεψυγμένες γαρίδες, φρέσκιες – Πρόστιμα από την Περιφέρεια Αττικής

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / Οικονομία«Βαφτίζουν» κατεψυγμένες γαρίδες, φρέσκιες – Πρόστιμα από την Περιφέρεια Αττικής
spot_img

Πρόστιμα σε 3 εστιατόρια μετά από “εφόδους” των Αρχών.

Ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έκαναν σήμερα «έφοδο» σε 3 καταστήματα εστίασης στον Πειραιά, το Νέο Κόσμο και τα Κύθηρα, που αν και γεωγραφικά ανήκουν στην Πελοπόννησο  διοικητικά υπάγονται στο νομό Αττικής.

- Advertisement -

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι στους τιμοκαταλόγους του  πολύ γνωστού και παραδοσιακού μεζεδοπωλείου στην Πειραϊκή το «samaria» και του εστιατορίου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ» με έδρα στον Αυλαίμωνα Κυθήρων, δεν αναγράφεται η ένδειξη κατεψυγμένο για το είδος «γαρίδες» κατά παράβαση του άρθρου 71§3Β των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017).  

Επίσης στο εστιατόριο HENG YONG του GUO REN ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ’ επί της  οδού Λυσιμαχίας 31 στον Νέο Κόσμο, διαπιστώθηκε ότι στα ρολάκια γαρίδας δεν αναγραφόταν η ένδειξη κατεψυγμένο ενώ βρέθηκαν στην κατάψυξη του καταστήματος.

Στα καταστήματα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ στο καθένα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι ο έλεγχος των τροφίμων ως κρατική ευθύνη και η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, δεν αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα