Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιολογικά στην ΕΕ: Δεν αρκεί η πρόθεση

ΑρχικήΝέαΒιολογικά στην ΕΕ: Δεν αρκεί η πρόθεση
spot_img

Παγκόσμια Οργάνωση προώθησης βιώσιμης γεωργίας εκτιμά πως ο στόχος του 25% έως το 2030 είναι αδύνατος.

Η παγκόσμια οργάνωση IFOAM* εκτιμά πως ο στόχος της ΕΕ για 25% βιολογικές καλλιέργειες έως το 2030 δεν είναι επιτεύξιμος. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat η τρέχουσα αναπτυξιακή τάση υποδηλώνει ότι η ΕΕ θα φτάσει μόνο το 14% της βιολογικής γης μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Για να επιτευχθεί ο στόχος του 25% απαιτούνται τεράστιες επενδυσεις σύμφωνα με την IFOAM: Η ΕΕ πρόκειται να δαπανήσει 3 δις ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο ενώ στην πραγματικότητα χρειάζονται 9-15 δις ευρώ. Η IFOAM λέει πως τα οικονομικά κίνητρα στους αγρότες για να στραφούν σε βιολογικές καλλιέργειες δεν είναι αρκετά.

Σύμφωνα με την Innova Market Insights, τα βιολογικά προϊόντα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ισχυρισμός υγείας παγκοσμίως στις τοποθετήσεις τροφίμων και ποτών, μετά από τα χωρίς γλουτένη και χωρίς πρόσθετα/συντηρητικά. Στην Ευρώπη, είναι ο πιο σημαντικός ισχυρισμός για την υγεία, καθώς εμφανίζεται στο 17% των συνολικών λανσαρισμάτων τροφίμων και ποτών στην ήπειρο. Η στροφή στα βιολογικά προϊόντα οφείλεται κυρίως στους Millenials (ένας στους τρεις καταναλωτές που ισχυρίζονται ότι ακολουθούν βιολογική διατροφή είναι μεταξύ 26 και 35 ετών.

*Ο IFOAM – Organics International (παλαιότερα γνωστή ως International Federation of Organic Agriculture Movements) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός βιολογικών προϊόντων, με περισσότερες από 700 θυγατρικές σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές. Ο IFOAM – Organics International στοχεύει να αυξήσει την υιοθέτηση πρακτικών βιολογικής γεωργίας σε όλο τον κόσμο διευκολύνοντας τη μετάβαση των αγροτών στα βιολογικά, ευαισθητοποιώντας τα οφέλη που προσφέρουν τα βιολογικά προϊόντα στα δημόσια αγαθά, τον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα