Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.
To νερό είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Και με τα αποθέματα του πόσιμου νερού να στερεύουν, δεν είναι τυχαίο που πολλές γεωργικές περιοχές αντιμετώπισαν φέτος ξηρασία ή χρησιμοποίησαν λιγότερο νερό μόνο εξαιτίας αυτής.
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί περισσότερο από το 70% της παγκόσμιας προσφοράς γλυκού νερού και η φετινή ξηρασία έγινε ιδιαίτερα αντιληπτή στις γεωργικές περιοχές των ΗΠΑ, καθώς οδήγησε σε μια επιπλέον αύξηση στις τιμές των προϊόντων κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.
Μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Morningstar προσπάθησε να απεικονίσει την ποιότητα των πρακτικών διαχείρισης νερού σε μια πληθώρα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα. Η εταιρεία ανέλυσε τις πρακτικές 114 εταιρειών συσκευασμένων τροφίμων σε όλο τον κόσμο.
Η έκθεση ξεχωρίζει μία από τις μεγαλύτερες πηγές υπόγειων υδάτων στις ΗΠΑ, τον υδροφόρο ορίζοντα Ogallala, ο οποίος εκτείνεται στη Νότια Ντακότα, το Ουαϊόμινγκ, τη Νεμπράσκα, το Κολοράντο, το Κάνσας, την Οκλαχόμα, το Τέξας και το Νέο Μεξικό, αναφέρει το Food Dive. Επί του παρόντος αναμένεται να έχει εξαντληθεί κατά 70% έως το 2070, σύμφωνα με την έκθεση. Οι καλλιέργειες στην περιοχή Great Plains, κάτω από την οποία βρίσκεται ο υδροφόρος ορίζοντας, παράγουν το ένα τέταρτο των καλλιεργειών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού και του καλαμποκιού.
Σύμφωνα με ευρήματα της έκθεσης της Morningstar, το 60% των εταιρειών συσκευασμένων τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν αδύναμες ή καθόλου ολοκληρωμένες πρακτικές διαχείρισης νερού στις άμεσες δραστηριότητές τους και το 43% στην αλυσίδα εφοδιασμού τους.
Η έκθεση, ωστόσο, ξεχώρισε τη General Mills και την Tyson Foods ως δύο εταιρείες που διαχειρίζονται τους κινδύνους του νερού και συμβάλλουν σε λύσεις που υπερβαίνουν τα πρότυπα του κλάδου μέσω των λειτουργιών και των αλυσίδων εφοδιασμού τους.
Διαβάστε την έκθεση εδώ.