ΑρχικήΝέαΒιομηχανία Τροφίμων: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την σύναψη της συμφωνίας Mercosur...

Βιομηχανία Τροφίμων: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την σύναψη της συμφωνίας Mercosur σύμφωνα με την Κομισιόν

2 λεπτά ανάγνωσης

Ικανοποιήθηκε το αίτημα των αγροτών – Απογοήτευση για τις Ευρωπαϊκές Ενώσεις βιομηχανίας Τροφίμων.

Οι προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση να συνάψει εμπορική συμφωνία με την ομάδα Mercosur των χωρών της Νότιας Αμερικής δεν πληρούνται, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

- Advertisement -

Η Mercosur είναι ένα εμπορικό μπλοκ της Νότιας Αμερικής με πλήρη μέλη την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Παραγουάη και την Ουρουγουάη και συνδεδεμένες χώρες Βολιβία, Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γουιάνα, Περού και Σουρινάμ. Υπενθυμίζεται πως 23 ενώσεις από την ευρωπαϊκή βιομηχανία, μεταξύ των οποίων η Caobisco, η spiritsEurope, European Dairy Association, η Comité Européen des Entreprises Vins, η Brewers of Europe και η CIUS, στα τέλη Γενάρη έστειλαν κοινή επιστολή στους τρεις Προέδρους της ΕΕ, καλώντας τους να ολοκληρώσουν γρήγορα τις εμπορικές διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα ανοιχτά σημεία με την Mercosur κάτι, που τελικά δεν έγινε.

«Το συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την σύναψη της συμφωνίας Mercosur», ανακοίνωσε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μάρος Σέφκοβιτς.

- Advertisement -

Η σχεδιαζόμενη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο πολιτικών επικρίσεων, εν μέσω των κινητοποιήσεων των ευρωπαίων αγροτών που διαμαρτύρονται ότι πλήττονται από τις φθηνές εισαγωγές από χώρες που δεν τηρούν τα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.