Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

VIVARTIA: Συμφωνία για την απόκτηση του 75% των «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ» και «ΑΛΕΣΙΣ»

ΑρχικήΝέαVIVARTIA: Συμφωνία για την απόκτηση του 75% των «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ» και «ΑΛΕΣΙΣ»
spot_img

cibum Team

Η VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και η θυγατρική της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου με τον Μιχαήλ Αραμπατζή για την απόκτηση μετοχών του που θα οδηγήσει στην αύξηση του συνολικού ποσοστού τους στις εταιρίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε. και ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε., από 49% και 51% αντίστοιχα, σε 75%.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του Ομίλου VIVARTIA για ενίσχυση της θέσης του στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών δια της αύξησης της συμμετοχής του στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε., τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία στον χώρο αυτό.

Ο κλάδος των κατεψυγμένων ζυμών, όπως είναι γνωστό, παρουσιάζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και η επένδυση του Ομίλου VIVARTIA στον χώρο αυτό σηματοδοτεί την απόφαση του Ομίλου για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αγοραπωλησίας προβλέπεται να γίνει άμεσα, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό την αίρεση λήψης τυχόν απαιτούμενων εγκρίσεων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα