ΑρχικήΝέαVIVARTIA: Συμφωνία για την απόκτηση του 75% των «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ» και «ΑΛΕΣΙΣ»

VIVARTIA: Συμφωνία για την απόκτηση του 75% των «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ» και «ΑΛΕΣΙΣ»

cibum Team

Η VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και η θυγατρική της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου με τον Μιχαήλ Αραμπατζή για την απόκτηση μετοχών του που θα οδηγήσει στην αύξηση του συνολικού ποσοστού τους στις εταιρίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε. και ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε., από 49% και 51% αντίστοιχα, σε 75%.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του Ομίλου VIVARTIA για ενίσχυση της θέσης του στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών δια της αύξησης της συμμετοχής του στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε., τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία στον χώρο αυτό.

- Advertisement -

Ο κλάδος των κατεψυγμένων ζυμών, όπως είναι γνωστό, παρουσιάζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και η επένδυση του Ομίλου VIVARTIA στον χώρο αυτό σηματοδοτεί την απόφαση του Ομίλου για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αγοραπωλησίας προβλέπεται να γίνει άμεσα, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό την αίρεση λήψης τυχόν απαιτούμενων εγκρίσεων.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.