ΑρχικήΝέαΒόλος: Ουρές για μια εξάδα νερό - Χωρίς υδροδότηση η πόλη λόγω της...

Βόλος: Ουρές για μια εξάδα νερό – Χωρίς υδροδότηση η πόλη λόγω της κακοκαιρίας

3 λεπτά ανάγνωσης

Άγνωστος μέχρι στιγμής παραμένει ο χρόνος αποκατάστασης.

Ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα το πρωί έξω από το δημαρχείο Βόλου, από πολίτες, που περίμεναν για πάνω από 1,5 ώρα να πάρουν μία εξάδα νερό ο καθένας.

- Advertisement -

Η υδροδότηση είναι το βασικό πρόβλημα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στον Βόλο, όπως δήλωσε τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΜΒ, που ανέφερε μάλιστα ότι θα χρειαστεί να περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να τρέξει το νερό στις βρύσες των νοικοκυριών.

Οι αρμόδιοι μιλούν για τεράστιο πρόβλημα με το νερό, καθώς έχουν καταστραφεί τα πάντα. Μέσα στη μέρα, από τις 6 μ.μ. και αργότερα, αναμένεται να υπάρξει υδροδότηση, από νερό από γεωτρήσεις, που θα ανοίγουν για τρεις ώρες.

- Advertisement -

Καθημερινά, οι ώρες θα αλλάζουν και οι κάτοικοι θα ενημερώνονται σχετικά.

Ωστόσο, το νερό δεν θα είναι πόσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άγνωστος μέχρι στιγμής παραμένει ο χρόνος αποκατάστασης.

«Το σημαντικό πρόβλημα είναι το νερό»

Ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που βρίσκεται έξω από το δημαρχείο, που γίνεται η διανομή του νερού, έκανε λόγο για κατάσταση βιβλικής καταστροφής που βιώνουν οι πολίτες της πόλης, εδώ και τέσσερις ημέρες. Όπως εξήγησε, το σημαντικό πρόβλημα είναι το νερό, ενώ έδειξε και τις ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από το δημαρχείο.

Όπως εξήγησε, οι πηγές που βρίσκονται στο βουνό έχουν καταστραφεί, ενώ δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για τον χρόνο αποκατάστασης. «Θα δοθεί νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γ. Δήμου και κάτω, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από 4 γεωτρήσεις. Δεν φτάνει. Θα δοθεί με μέτρο. Θα λειτουργεί 3 ή 4 ώρες το νερό, θα κόβεται και θα ξαναλειτουργεί για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες. Από 11 μμ τη νύχτα θα κόβεται. Γιατί αυτό το νερό είναι προσωρινό», ανέφερε.

Αντίθετα, το βράδυ αναμένεται ότι θα δοθεί εκ νέου ρεύμα σε όλη την πόλη.

«Θα περάσουν πολλές μέρες μέχρι να τρέξει νερό στις βρύσες»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δείξουν υπομονή. Όπως παραδέχθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου «θα περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να τρέξει νερό στις βρύσες των κατοίκων του δήμου Βόλου, καθώς οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, κυρίως στους αγωγούς που κατεβάζουν το νερό από το Πήλιο και περνούσαν μέσα από το χείμαρρο Κραυσίδωνα, αλλά και στις δεξαμενές, έχουν καταστραφεί. Το νερό θα επανέρχεται σταδιακά, θα είναι ελάχιστο και οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή».

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης διευκρίνισε ότι το νερό δεν θα είναι πόσιμο. «Θα είναι χλωριωμένο αλλά το δίκτυο θα έχει φερτές ύλες» εξήγησε και πρόσθεσε: «Ο αγωγός που φέρνει 800 κυβικά νερό είναι δύσκολο να λειτουργήσει γιατί από τα 12 χιλιόμετρα έχουν φτιάξει 200 μέτρα. Δεν ξέρουμε το μέγεθος της βλάβης».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η ΕΕ μπλοκάρει τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών από περιοχές ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένου Βασιλείου λόγω γρίπης των πτηνών

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός περιορίζει τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών μετά την επιβεβαίωση εστιών γρίπης των πτηνών.

Απίστευτο περιστατικό: Μεγάλο σουπερμάρκετ διέθεσε ξανά παρτίδες γάλακτος που είχαν ανακληθεί τον Φεβρουάριο λόγω τοξίνης – Φωτογραφίες

Οκτώ μήνες μετά τον παγκόσμιο συναγερμό για τη σερεουλίδη, ανακληθείσες παρτίδες Aptamil και Milumil διατέθηκαν ξανά στη Γερμανία.

Ελλάδα: Τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης: Η υπόθεση που έφτασε στον Άρειο Πάγο

Πώς αποδείχθηκε η τροφική δηλητηρίαση χωρίς εργαστηριακή εξέταση του γεύματος και τι έκρινε ο Άρειος Πάγος.