Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βόλος: Ουρές για μια εξάδα νερό – Χωρίς υδροδότηση η πόλη λόγω της κακοκαιρίας

ΑρχικήΝέαΒόλος: Ουρές για μια εξάδα νερό - Χωρίς υδροδότηση η πόλη λόγω της κακοκαιρίας
spot_img

Άγνωστος μέχρι στιγμής παραμένει ο χρόνος αποκατάστασης.

Ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα το πρωί έξω από το δημαρχείο Βόλου, από πολίτες, που περίμεναν για πάνω από 1,5 ώρα να πάρουν μία εξάδα νερό ο καθένας.

Η υδροδότηση είναι το βασικό πρόβλημα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στον Βόλο, όπως δήλωσε τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΜΒ, που ανέφερε μάλιστα ότι θα χρειαστεί να περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να τρέξει το νερό στις βρύσες των νοικοκυριών.

Οι αρμόδιοι μιλούν για τεράστιο πρόβλημα με το νερό, καθώς έχουν καταστραφεί τα πάντα. Μέσα στη μέρα, από τις 6 μ.μ. και αργότερα, αναμένεται να υπάρξει υδροδότηση, από νερό από γεωτρήσεις, που θα ανοίγουν για τρεις ώρες.

Καθημερινά, οι ώρες θα αλλάζουν και οι κάτοικοι θα ενημερώνονται σχετικά.

Ωστόσο, το νερό δεν θα είναι πόσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άγνωστος μέχρι στιγμής παραμένει ο χρόνος αποκατάστασης.

«Το σημαντικό πρόβλημα είναι το νερό»

Ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που βρίσκεται έξω από το δημαρχείο, που γίνεται η διανομή του νερού, έκανε λόγο για κατάσταση βιβλικής καταστροφής που βιώνουν οι πολίτες της πόλης, εδώ και τέσσερις ημέρες. Όπως εξήγησε, το σημαντικό πρόβλημα είναι το νερό, ενώ έδειξε και τις ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από το δημαρχείο.

Όπως εξήγησε, οι πηγές που βρίσκονται στο βουνό έχουν καταστραφεί, ενώ δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για τον χρόνο αποκατάστασης. «Θα δοθεί νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γ. Δήμου και κάτω, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από 4 γεωτρήσεις. Δεν φτάνει. Θα δοθεί με μέτρο. Θα λειτουργεί 3 ή 4 ώρες το νερό, θα κόβεται και θα ξαναλειτουργεί για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες. Από 11 μμ τη νύχτα θα κόβεται. Γιατί αυτό το νερό είναι προσωρινό», ανέφερε.

Αντίθετα, το βράδυ αναμένεται ότι θα δοθεί εκ νέου ρεύμα σε όλη την πόλη.

«Θα περάσουν πολλές μέρες μέχρι να τρέξει νερό στις βρύσες»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δείξουν υπομονή. Όπως παραδέχθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου «θα περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να τρέξει νερό στις βρύσες των κατοίκων του δήμου Βόλου, καθώς οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, κυρίως στους αγωγούς που κατεβάζουν το νερό από το Πήλιο και περνούσαν μέσα από το χείμαρρο Κραυσίδωνα, αλλά και στις δεξαμενές, έχουν καταστραφεί. Το νερό θα επανέρχεται σταδιακά, θα είναι ελάχιστο και οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή».

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης διευκρίνισε ότι το νερό δεν θα είναι πόσιμο. «Θα είναι χλωριωμένο αλλά το δίκτυο θα έχει φερτές ύλες» εξήγησε και πρόσθεσε: «Ο αγωγός που φέρνει 800 κυβικά νερό είναι δύσκολο να λειτουργήσει γιατί από τα 12 χιλιόμετρα έχουν φτιάξει 200 μέτρα. Δεν ξέρουμε το μέγεθος της βλάβης».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα