Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βραβείο σε μαθητικό κυλικείο στα Education Leaders Awards για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΒραβείο σε μαθητικό κυλικείο στα Education Leaders Awards για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών
spot_img

Καινοτόμο βιωματικό εργαστήριο με στόχο τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

Το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Εξωστρέφεια, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις και Βιωματική Μάθηση στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απέσπασε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου στα Education Leaders Awards για το μαθητικό κυλικείο – παιδική επιχειρηματικότητα, σύνδεση με την αγορά εργασίας και την κοινωνία, που διοργανώθηκαν για ένατη συνεχή χρονιά από την Boussias Communications.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου και με την αρωγή των εκπαιδευτικών του και της συνεργαζόμενης διευθύντριας, δρ Αναστασίας Κατσούγκρη, υλοποίησε ένα καινοτόμο βιωματικό εργαστήριο με στόχο τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

   Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές έμαθαν να παρασκευάζουν, να συσκευάζουν, να αγοράζουν τις πρώτες ύλες και να διαχειρίζονται τα οικονομικά της δικής τους «επιχείρησης» επιλέγοντας σωστά και υγιεινά φαγητά.

   Από τα έσοδα που κατάφεραν οι μαθητές να συγκεντρώσουν, αγόραζαν τις πρώτες ύλες των φαγητών για το μαθητικό κυλικείο και από τα έσοδα τους κάλυψαν το κόστος μετακίνησης και διατροφής ημερήσιας εκδρομή τους.

   Το βραβείο παρέλαβε η συνεργαζόμενη εκπαιδευτικός και διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, δρ Αναστασία Κατσούγκρη μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεισέφεραν η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η βράβευση αυτή ήρθε ως επιβράβευση του οράματός μας για την παιδεία, των προσπαθειών μας και του στόχου μας μεταξύ των άλλων να αναπτύξουμε τις οριζόντιες δεξιότητες των μαθητών μας. Εκτός από την αλλαγή διατροφικών συνηθειών των μαθητών μας προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα του «σωστού καταναλωτή». Στο πλαίσιο αυτής μας της προσπάθειας αρωγός είναι η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας και την ευχαριστούμε γι’ αυτό».

   Υπενθυμίζεται ότι σκοπός των βραβείων είναι η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή και της ανάδειξης των καινοτόμων δράσεων από όλα τα σχολείο της Ελλάδας, δημόσια και ιδιωτικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι φονικές πίτσες: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Nestle France για τον θάνατο δύο παιδιών

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, και σε σοβαρές ασθένειες άλλους 57 ανθρώπους.

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα