ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΒραβείο σε μαθητικό κυλικείο στα Education Leaders Awards για τις διατροφικές συνήθειες...

Βραβείο σε μαθητικό κυλικείο στα Education Leaders Awards για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών

2 λεπτά ανάγνωσης

Καινοτόμο βιωματικό εργαστήριο με στόχο τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

Το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Εξωστρέφεια, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις και Βιωματική Μάθηση στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απέσπασε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου στα Education Leaders Awards για το μαθητικό κυλικείο – παιδική επιχειρηματικότητα, σύνδεση με την αγορά εργασίας και την κοινωνία, που διοργανώθηκαν για ένατη συνεχή χρονιά από την Boussias Communications.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου και με την αρωγή των εκπαιδευτικών του και της συνεργαζόμενης διευθύντριας, δρ Αναστασίας Κατσούγκρη, υλοποίησε ένα καινοτόμο βιωματικό εργαστήριο με στόχο τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

   Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές έμαθαν να παρασκευάζουν, να συσκευάζουν, να αγοράζουν τις πρώτες ύλες και να διαχειρίζονται τα οικονομικά της δικής τους «επιχείρησης» επιλέγοντας σωστά και υγιεινά φαγητά.

- Advertisement -

   Από τα έσοδα που κατάφεραν οι μαθητές να συγκεντρώσουν, αγόραζαν τις πρώτες ύλες των φαγητών για το μαθητικό κυλικείο και από τα έσοδα τους κάλυψαν το κόστος μετακίνησης και διατροφής ημερήσιας εκδρομή τους.

   Το βραβείο παρέλαβε η συνεργαζόμενη εκπαιδευτικός και διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, δρ Αναστασία Κατσούγκρη μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεισέφεραν η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η βράβευση αυτή ήρθε ως επιβράβευση του οράματός μας για την παιδεία, των προσπαθειών μας και του στόχου μας μεταξύ των άλλων να αναπτύξουμε τις οριζόντιες δεξιότητες των μαθητών μας. Εκτός από την αλλαγή διατροφικών συνηθειών των μαθητών μας προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα του «σωστού καταναλωτή». Στο πλαίσιο αυτής μας της προσπάθειας αρωγός είναι η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας και την ευχαριστούμε γι’ αυτό».

- Advertisement -

   Υπενθυμίζεται ότι σκοπός των βραβείων είναι η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή και της ανάδειξης των καινοτόμων δράσεων από όλα τα σχολείο της Ελλάδας, δημόσια και ιδιωτικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου