Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βράβευση του ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας

ΑρχικήΝέαΒράβευση του ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας
spot_img

Γ. Γεωργαντάς: Στόχος μας να κερδίσει η ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζουν στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη

Ως κίνητρο για την εντατικοποίηση των προσπαθειών κράτους και GTBB με στόχο τη διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας, χαρακτήρισε το βραβείο που παρέλαβε από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Φίλιππο Κούτρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας.

«Χρέος δικό μας, ως πολιτεία, είναι να ενισχύσουμε την προσπάθειά σας για σύνδεση της παραγωγής, της  επιχειρηματικότητας στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού με στόχο τη διεθνοποίησή της. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια μπορούν να δημιουργηθούν δομές εξωστρέφειας και προβολής της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο κ. Γεωργαντάς και προσέθεσε:.

«Προτεραιότητά μας ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να σας παράσχουμε κάθε διευκόλυνση στην προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνετε και για να κερδίσει η ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζουν στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη, εντείνοντας παράλληλα τους ελέγχους στην αγορά για την προστασία του προϊόντος που εσείς δημιουργείτε με τα γεννήματα της ελληνικής γης αλλά και την προστασία παραγωγών και καταναλωτών».

Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς η μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων, ο πλούτος της ελληνικής παραγωγής ο οποίος στηρίζεται στα προνομιακά εδάφη, στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και στην πλούσια βιοποικιλότητα, ταυτίζουν τα προϊόντα μας με την ποιότητα και τη διατροφική αξία.

Στην προνομιακή θέση αυτή της χώρας μας, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, βοηθά ο σχεδιασμός του ΥπΑΑΤ για τη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας που θα δώσει προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα και θα τον συνδέσει με τον δευτερογενή τομέα, την εστίαση, τον τουρισμό, την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο