Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βράβευση του ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας

ΑρχικήΝέαΒράβευση του ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας
spot_img

Γ. Γεωργαντάς: Στόχος μας να κερδίσει η ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζουν στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη

Ως κίνητρο για την εντατικοποίηση των προσπαθειών κράτους και GTBB με στόχο τη διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας, χαρακτήρισε το βραβείο που παρέλαβε από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Φίλιππο Κούτρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας.

- Advertisement -

«Χρέος δικό μας, ως πολιτεία, είναι να ενισχύσουμε την προσπάθειά σας για σύνδεση της παραγωγής, της  επιχειρηματικότητας στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού με στόχο τη διεθνοποίησή της. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια μπορούν να δημιουργηθούν δομές εξωστρέφειας και προβολής της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο κ. Γεωργαντάς και προσέθεσε:.

«Προτεραιότητά μας ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να σας παράσχουμε κάθε διευκόλυνση στην προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνετε και για να κερδίσει η ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζουν στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη, εντείνοντας παράλληλα τους ελέγχους στην αγορά για την προστασία του προϊόντος που εσείς δημιουργείτε με τα γεννήματα της ελληνικής γης αλλά και την προστασία παραγωγών και καταναλωτών».

Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς η μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων, ο πλούτος της ελληνικής παραγωγής ο οποίος στηρίζεται στα προνομιακά εδάφη, στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και στην πλούσια βιοποικιλότητα, ταυτίζουν τα προϊόντα μας με την ποιότητα και τη διατροφική αξία.

Στην προνομιακή θέση αυτή της χώρας μας, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, βοηθά ο σχεδιασμός του ΥπΑΑΤ για τη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας που θα δώσει προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα και θα τον συνδέσει με τον δευτερογενή τομέα, την εστίαση, τον τουρισμό, την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα