Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξεκίνησε σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

ΑρχικήΝέαΞεκίνησε σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων
spot_img

122 συμμετοχές παραγωγών – 722 ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρίες διανομής – 1.273 καταστήματα τροφίμων – 17.500 παράλληλες συναντήσεις.

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς τροφίμων και ποτών.

Το Forum Κρητικών Προϊόντων, που άνοιξε σήμερα, Παρασκευή, στις 12.00 τις πύλες του στην HELEXPO, μετρά ήδη δώδεκα χρόνια ζωής, ενώ τα τελευταία τρία έτη πραγματοποιείται και στην Αθήνα.

Στο εφετινόForumσυμμετέχουν 120 παραγωγοί, 722 ξενοδοχειακές εταιρίες και εταιρίες διανομής, καθώς και 1.273 καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, ενώ εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν σχεδόν 17.500 συναντήσεις.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι κι εφέτος, κυρίαρχο στοιχείο του Forumπου συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Χανίων, Ρέθυμνου και Λασιθίου, είναι η δυνατότητα που δίνει για άμεση επικοινωνία των παραγωγών με την βιομηχανία διανομής τροφίμων.

Μέσα από αυτές τις B2Bσυναντήσεις οι δύο πλευρές βγαίνουν πολλαπλά ωφελημένες καθώς έχουν αμφότερες την ευκαιρία να καταδείξουν τις δυνατότητες και την προοπτική των κρητικών προϊόντων.

Αναφερόμενος στο 3o ForumΚρητικών Προϊόντων της Αθήνας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για  το γεγονός ότι μέσω της διοργάνωσης αυτής «όλος ο κόσμος αποκτά απευθείας πρόσβαση στα διάσημα κρητικά προϊόντα τα οποία διαχρονικά χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα τους». 

«Μετά την 12η διοργάνωση στην Κρήτη και την 3η στην Αθήνα, στόχος μας πλέον είναι το 1ο ForumΚρητικών προϊόντων στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες. Ώστε να δείξουμε τον διατροφικό πλούτο της Κρητικής γης», τόνισε. 

«Θερμά ευχαριστήρια από τους διοργανωτές, στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και στους χορηγούς της επιχειρηματικής συνάντησης Κρητών παραγωγών», πρόσθεσε. 

«Γευθείτε την Κρήτη»

Παράλληλα με το ForumΚρητικών προϊόντων, το ΥΠΑΑΤ διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Γευθείτε την Κρήτη», στην οποία την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν κατά σειρά οι εξής:

  • Γ. Μαρινάκης, Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ και Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης
  • Μ. Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
  • Ν. Ηλιάκης, Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Χανίων
  • Γ.Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου
  • Θ. Χαριτάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου
  • Α. Λυκουρέντζος, Πρόεδρος ΕΛΓΑ
  • Ι. Μαρκάκης, Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ
  • Ε. Χουδετσανάκη, Πρόεδρος Αγροδιατροφής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης
  • Λ. Ζερβός, Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Ν. Βιδάκης, Α’ Αντιπρόεδρος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
  • Σταύρος Τζεδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης

Στην ενότητα «Ελαιόλαδο. Καινοτομίες-Τάσεις, Υγιεινός τρόπος ζωής», θα μιλήσουν οι:

  • Γ. Ανδρεαδάκης, Πρόεδρος τυποποιητών ελαιολάδου Κρήτης 
  • Α. Καλαμπόκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης
  • Μ. Χαιρέτης, Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης

Στην ενότητα «Γαλακτοκομικά προϊόντα. Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.» θα μιλήσουν οι: – –  Ι. Φασουλάς, Πρόεδρος ΕΔΟΤΟΚΚ

–  Γ. Βερυκάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων

–  Γ. Μανουσάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου

  • Γ. Παπαδάκης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου

–  Γ. Γλεντζάκης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου

Στην ενότητα «Αμπέλια και οίνος Κρήτης» θα μιλήσουν οι:

  • Μ. Χιλετζάκης, Πρόεδρος Μικρών Συνεταιρισμών ΕΘΕΑΣ
  • Σ. Ζαχαριουδάκης, Μέλος Δικτύου οινοποιών, Κτήμα Ζαχαριουδάκη, παραγωγή βιολογικών κρασιών

Στην ενότητα «Μέλι. Διατροφικός θησαυρός», ομιλητής θα είναι ο :

  • Κ. Λεονταράκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας.

Τέλος, στην ενότητα «Αγροτουρισμός και τοπική οικονομία», ομιλητής θα είναι ο :

  • Ν. Στειακάκης, Chief Operating Officer at SFDO.

Συντονιστής της  ημερίδας θα είναι ο δημοσιογράφος  Χάρης Ντιγριντάκης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο