Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υδατοκαλλιέργειες Πόρου: Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους του νησιού

ΑρχικήΝέαΥδατοκαλλιέργειες Πόρου: Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους του νησιού
spot_img

Την έντονη αντίδραση του Δήμου Πόρου και των κατοίκων του νησιού για την προωθούμενη ίδρυση βιομηχανικών Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών(ΠΟΑΥ) διατύπωσε ο δήμαρχος Πόρου Γ. Δημητριάδης, στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

   Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τη σχετική ειδοποίηση που είχε από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σχετικά με την επικείμενη ίδρυση 5 ΠΟΑΥ, μέσω των οποίων η έκταση της ιχθυοκαλλιέργειας θα αυξηθεί 32 φορές (από 1.152 στρέμματα σε 36.948) και η παραγωγή της 8 φορές τα πρώτα 5 χρόνια (από 8.758 σε 69.779 τόνους ετησίως). Ο ίδιος τόνισε πως σε περίπτωση που εφαρμοστεί η απόφαση, «ο Σαρωνικός θα μετατραπεί στην πρώτη ιχθυοπαραγωγό περιοχή στην Ελλάδα (από 7η σήμερα) με καθημερινά επιρριπτόμενα λύματα ιχθύων στη θάλασσα που αντιστοιχούν σε πληθυσμό 1.772.252 ανθρώπων, με επιπλέον τόνους φορμόλης, φαρμάκων, τροφών κά, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών του Σαρωνικού. Επισήμανε ότι οι κάτοικοι είναι σε «εμπόλεμη κατάσταση» και ζήτησε τη συνδρομή του περιφερειάρχη προκειμένου να οργανωθεί συνάντηση με την συμμετοχή εκπροσώπων υπουργείων, βουλευτών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

   Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι στο πλευρό των δημάρχων και των κατοίκων των νησιών του Σαρωνικού για μια ισόρροπη ανάπτυξη, στο επίκεντρο της οποίας πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από τον τουρισμό, την ναυσιπλοΐα, την αλιεία και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και των προστατευόμενων οικοσυστημάτων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «στόχος μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών του Σαρωνικού και η αξιοποίηση του τουριστικού τους κεφαλαίου προς όφελος των πολιτών και της τοπικής ευημερίας. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας 12 μήνες το χρόνο. Κατανοούμε την αγανάκτηση των κατοίκων και θα αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία που θα συμβάλει στην επίλυση αυτού του ζητήματος», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα