Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί Ζυγοί και Σκορπιοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν γρίπη – Επιστημονική μελέτη

ΑρχικήυγείαΓιατί Ζυγοί και Σκορπιοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν γρίπη – Επιστημονική μελέτη
spot_img

Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από γρίπη!

Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο έχουν και περισσότερες πιθανότητες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης και λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με γρίπη σε σύγκριση με τα παιδιά που γεννήθηκαν άλλους μήνες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από το The BMJ.

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι ο μήνας γέννησης σχετίζεται τόσο με τον χρόνο του εμβολιασμού κατά της γρίπης όσο και με την πιθανότητα διάγνωσης της. Ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τα μικρά παιδιά, τα οποία διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο γρίπης και σοβαρής λοίμωξης που απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Ο εμβολιασμός συνιστάται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για τη μεγιστοποίηση της ανοσίας κατά την περίοδο αιχμής της γρίπης. 

Μεταξύ των μικρών παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επισκέψεις προληπτικής φροντίδας τείνουν να πραγματοποιούνται κατά τους μήνες γέννησης και είναι η κατάλληλη στιγμή για τη λήψη του αντιγριπικού εμβολίου, αλλά δεν είναι διαθέσιμες μελέτες μεγάλης κλίμακας για τον βέλτιστο χρόνο εμβολιασμού.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι ερευνητές ξεκίνησαν να αξιολογήσουν τον βέλτιστο χρόνο εμβολιασμού κατά της γρίπης σε μικρά παιδιά.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα αξιώσεων ασφάλισης υγείας, εντόπισαν περισσότερα από 800.000 παιδιά ηλικίας 2-5 ετών που έλαβαν αντιγριπικό εμβόλιο μεταξύ 1ης Αυγούστου και 31ης Ιανουαρίου κατά την περίοδο 2011-18. Στη συνέχεια ανέλυσαν τα ποσοστά διαγνωσμένης γρίπης μεταξύ αυτών των παιδιών ανά μήνα γέννησης.

Αφού συνυπολογίστηκαν μια σειρά από πιθανώς σημαντικούς παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, οι υπάρχουσες συνθήκες, η χρήση υγειονομικής περίθαλψης και το μέγεθος της οικογένειας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Οκτώβριος ήταν ο πιο συνηθισμένος μήνας για τα παιδιά που εμβολιάστηκαν.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο είχαν επίσης το χαμηλότερο ποσοστό διάγνωσης γρίπης. Για παράδειγμα, μεταξύ των παιδιών που γεννήθηκαν τον Αύγουστο, το μέσο ποσοστό διάγνωσης γρίπης στις εποχές της γρίπης που μελετήθηκαν ήταν 3% σε σύγκριση με 2,7% για τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο και 2,9% για εκείνα που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο.

Αυτή είναι μια μελέτη παρατήρησης και οι συγγραφείς αναγνωρίζουν ότι τα ευρήματά τους περιορίζονται σε ασφαλισμένα παιδιά που έλαβαν ιατρική φροντίδα. Ούτε μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα ότι άλλοι μη μετρημένοι παράγοντες μπορεί να έχουν επηρεάσει τα αποτελέσματά τους.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια μετά από πρόσθετες αναλύσεις για να αξιολογηθεί εάν η σχέση μεταξύ του μήνα γέννησης και του κινδύνου γρίπης οφειλόταν στην τύχη, παρέχοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα συμπεράσματά τους.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία των ΗΠΑ που επικεντρώνονται στον εμβολιασμό μικρών παιδιών τον Οκτώβριο μπορεί να αποφέρουν την καλύτερη προστασία σε τυπικές εποχές γρίπης», λένε. 

«Τα ευρήματα της μελέτης συνάδουν με τις τρέχουσες συστάσεις που προωθούν τον εμβολιασμό τον Οκτώβριο», προσθέτουν.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο