Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ορόσημο για τους διαβητικούς – Η πρώτη αγελάδα που παράγει ανθρώπινη ινσουλίνη

ΑρχικήΕπιστήμηΟρόσημο για τους διαβητικούς - Η πρώτη αγελάδα που παράγει ανθρώπινη ινσουλίνη
spot_img

Τι έδειξε η νέα μελέτη.

    Σε μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Illinois Urbana-Champaign και το Universidade de São Paulo, παρατηρήθηκε η πρώτη διαγονιδιακή αγελάδα ικανή να παράγει ανθρώπινη ινσουλίνη στο γάλα της. Το νέο επίτευγμα που θα μπορούσε να κλιμακωθεί μετά από πρόσθετες δοκιμές και έγκριση από τον FDA, μπορεί να αποτελέσει τον προάγγελο για μια νέα εποχή στην παραγωγή ινσουλίνης, εξαλείφοντας μελλοντικά την λήψη φαρμάκων και το υψηλό κόστος για τα άτομα που ζουν με διαβήτη.

   Οι ερευνητές εισήγαγαν ένα τμήμα ανθρώπινου DNA που κωδικοποιεί την προϊνσουλίνη, την πρόδρομη πρωτεΐνη της ενεργού μορφής ινσουλίνης, σε κυτταρικούς πυρήνες 10 εμβρύων αγελάδας. Αυτά εμφυτεύτηκαν στις μήτρες φυσιολογικών αγελάδων στη Βραζιλία και γεννήθηκε ένα διαγονιδιακό μοσχάρι. Όταν η αγελάδα έφτασε στην ωριμότητα, διέγειραν την πρώτη της γαλουχία χρησιμοποιώντας ορμόνες. Η γαλουχία απέδωσε γάλα, αλλά μικρότερη ποσότητα από αυτή που θα συνέβαινε μετά από μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, η ανθρώπινη προϊνσουλίνη και, παραδόξως, η ινσουλίνη ήταν ανιχνεύσιμες στο γάλα.

   «Η Μητέρα Φύση σχεδίασε τον μαστικό αδένα ως εργοστάσιο για την παραγωγή πρωτεΐνης πραγματικά, πολύ αποτελεσματικά. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το σύστημα για να παράγουμε μια πρωτεΐνη που μπορεί να βοηθήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Matt Wheeler, καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών των Ζώων, μέρος του Κολλεγίου Γεωργικών, Καταναλωτικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών (ACES) στο U. του Ι. «Ο στόχος μας ήταν να φτιάξουμε προϊνσουλίνη, να την επεξεργαστούμε σε ινσουλίνη. Αλλά η αγελάδα βασικά το επεξεργάστηκε μόνη της. Ο μαστικός αδένας είναι ένα μαγικό πράγμα» είπε ο Wheeler. .

   Η ινσουλίνη και η προϊνσουλίνη, που θα έπρεπε να εκχυλιστούν και να καθαριστούν για χρήση, εμφανίστηκαν σε μερικά γραμμάρια ανά λίτρο στο γάλα. Αλλά επειδή η γαλουχία προκλήθηκε ορμονικά και ο όγκος του γάλακτος ήταν μικρότερος από τον αναμενόμενο, η ομάδα δεν μπορεί να πει ακριβώς πόση ινσουλίνη θα παραγόταν σε μια τυπική γαλουχία. Συντηρητικά, ο Wheeler λέει ότι εάν μια αγελάδα μπορούσε να παράγει 1 γραμμάριο ινσουλίνης ανά λίτρο και ένα τυπικό Holstein παράγει 40 έως 50 λίτρα την ημέρα, αυτό είναι πολύ ινσουλίνη. Ειδικά αφού η τυπική μονάδα ινσουλίνης ισούται με 0,0347 χιλιοστόγραμμα. «Αυτό σημαίνει ότι κάθε γραμμάριο ισοδυναμεί με 28.818 μονάδες ινσουλίνης», είπε ο Wheeler. «Και αυτό είναι μόνο ένα λίτρο. Τα Holstein μπορούν να παράγουν 50 λίτρα την ημέρα. Μπορείτε να κάνετε τα μαθηματικά”.

Η ομάδα σχεδιάζει να επανακλωνοποιήσει την αγελάδα και είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει μεγαλύτερη επιτυχία με την εγκυμοσύνη και τους πλήρεις κύκλους γαλουχίας στην επόμενη γενιά.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο