Πέμπτη, 3 Απριλίου, 2025
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν περπατάμε μετά το φαγητό

ΑρχικήΝέαΥγείαΤι συμβαίνει στο σώμα όταν περπατάμε μετά το φαγητό
spot_img

Πόσο συχνά πρέπει να περπατάμε;

Η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και η απώλεια βάρους είναι στόχοι για πολλούς ανθρώπους, και οι έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα μετά το φαγητό μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτούς τους τομείς.

- Advertisement -

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of General Medicine, οι συμμετέχοντες που περπατούσαν 30-60 λεπτά αμέσως μετά τα γεύματα έχασαν από 1,5 έως 3 κιλά σε διάστημα ενός μήνα. Μάλιστα, ακόμη και μόλις 10 λεπτά περπατήματος μπορεί να είναι ευεργετικά.

Η προπονήτρια γυμναστικής Caroline Jordan δημιούργησε ένα 10λεπτο βίντεο με προπόνηση περπατήματος σε εσωτερικούς χώρους, με στόχο τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με χρήστες που δοκίμασαν το πρόγραμμα, το περπάτημα αυτό τούς βοήθησε στην απώλεια βάρους και στην αύξηση της ενέργειάς τους.

Ένας χρήστης ανέφερε ότι η ρουτίνα αυτή «τον βοήθησε πολύ στην απώλεια βάρους», ενώ άλλος σχολίασε πως σε μόλις πέντε ημέρες έχασε 1 κιλό, διατηρώντας τη συνήθη διατροφή του. Επιπλέον, κάποιοι τόνισαν ότι η μέθοδος αυτή τους βοήθησε να διατηρήσουν σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με μια γυναίκα να σημειώνει πως το περπάτημα μετά τα γεύματα τη βοήθησε στη διαχείριση του διαβήτη κύησης.

Εκτός από τα οφέλη για τη γλυκόζη και τον μεταβολισμό, αυτή η συνήθεια μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του ημερήσιου στόχου βημάτων. Ένας θεατής του βίντεο ανέφερε πως, κάνοντας το 10λεπτο περπάτημα μετά από κάθε γεύμα, κατάφερε να προσθέσει 1.250 βήματα στην καθημερινότητά του.

Η σύμβουλος αθλητικής ιατρικής Dr. Rebecca Robinson εξηγεί ότι το περπάτημα μετά τα γεύματα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τον έλεγχο του σακχάρου. Όταν καταναλώνουμε τροφή, η γλυκόζη εισέρχεται στο αίμα μας και, αν δεν χρησιμοποιηθεί άμεσα, αποθηκεύεται στο σώμα μας – συχνά με τη μορφή λίπους.

Ωστόσο, το περπάτημα αμέσως μετά το γεύμα βοηθά στην ταχύτερη απορρόφηση της γλυκόζης από τους μυς, οι οποίοι τη χρησιμοποιούν ως ενέργεια. Έτσι, μειώνεται η ποσότητα του σακχάρου που κυκλοφορεί στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο απότομων αυξομειώσεων στα επίπεδα γλυκόζης.

Η Dr. Robinson συνιστά να κάνουμε έναν 10λεπτο περίπατο μετά τα γεύματα τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Αυτό το μικρό βήμα μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας βιώσιμης συνήθειας, η οποία μακροπρόθεσμα θα έχει θετικές επιπτώσεις στη γενική υγεία. Ακόμη και λίγα λεπτά κίνησης μπορούν να κάνουν τη διαφορά, βελτιώνοντας τη συνολική υγεία, ενέργεια και ευεξία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Dressing σαλάτας: Προσθέτοντας στο πιάτο νοστιμιά αλλά και 1002 κινδύνους…

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος σε αυτές τις σάλτσες όμως είναι τα κρυμμένα αλλεργιογόνα.

Πλήγμα στη μαφία τροφίμων: Δεκάδες συλλήψεις από Ευρωπαϊκές Αρχές σε συνεργασία με την Ιντερπόλ

Κατηγορούνται για «επιμελημένη απάτη με προϊόντα διατροφής υψηλής αξίας, όπως ακριβά τυριά και ελαιόλαδο, καθώς και εξοπλισμό κουζίνας για την παραγωγή πίτσας

Άνοιξαν “ύπουλα” τα πρώτα σουπερμάρκετ ASDA και MORRISONS στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφίες

Οι πρώτες αντιδράσεις Σκλαβενίτη, ΑΒ και Lidl - Η σιωπή της ΜΑΣΟΥΤΗΣ - Τα άρθρα στα βρετανικά μέσα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα