ΑρχικήΝέαΥΠΑΑΤ: Εντατικοποίηση ελέγχων για ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα

ΥΠΑΑΤ: Εντατικοποίηση ελέγχων για ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα

2 λεπτά ανάγνωσης

Αποτροπή παράνομων φαινομένων και εξασφάλιση της ιχνηλασιμότητας του κρέατος, από το σφαγείο μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.

Σαφή εντολή για εντατικοποίηση, εν όψει των εορτών του Πάσχα, των ελέγχων στην αλυσίδα εμπορίας για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

- Advertisement -

Ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου για την προστασία των ελληνικών προϊόντων και επισήμανε την ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων στις πύλες εισόδου για την αποτροπή παράνομων φαινομένων και την εξασφάλιση της ιχνηλασιμότητας του κρέατος, δηλαδή από το σφαγείο μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.

«Δυο είναι τα σημεία που πρέπει να εστιάσουμε: στις πύλες εισόδου για την πιστή καταγραφή και ιχνηλάτησης της ροής των εισαγόμενων αμνοεριφίων και στα σφαγεία ώστε να διασφαλιστεί ότι μόνο  ελληνικά αμνοερίφια παίρνουν τη σχετική  σήμανση», τόνισε ο ΥφΑΑΤ και υπογράμμισε την ανάγκη για ανιχνευσιμότητα των ζώντων αμνοεριφίων που διακινούνται από  χώρες της Ε.Ε.

- Advertisement -

Στη τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα.  Χριστιάνα Καλογήρου και Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικών Λειτουργιών, κ. Τίμος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων & ΕΦΚ της ΑΑΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Μουρτίδης, ο επιχειρησιακός διευθυντής του ΣΔΟΕ και προϊστάμενος στην ειδική διεύθυνση ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς, κ. Ηλίας Κωσταντέας, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Γιώργος Πιτσιλής και  ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων, ήταν η άμεση συγκρότηση ειδικών κλιμακίων, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς (Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Ανάπτυξης, Τελωνειακές υπηρεσίες, ΣΔΟΕ, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό) για τη διενέργεια ελέγχων που θα συμβάλλουν άμεσα στην πάταξη των ελληνοποιήσεων, στην προστασία του καταναλωτικού κοινού από την παραπλάνηση και στην προστασία του εισοδήματος των ελλήνων κτηνοτρόφων.

- Advertisement -

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.