Εγκύκλιος 4058/21-04-2021 “Εφαρμογή ΚΥΑ 1408/274009/ΦΕΚ Β΄/9-10-2020
Κατάταξη των επιχειρήσεων τροφίμων σε κατηγορίες επικινδυνότητας – Συχνότητα επισήμων ελέγχων”
Στην εν λόγω ΚΥΑ, τα κριτήρια κατάταξης που λαμβάνονται υπόψη εντάσσονται σε δύο βασικές κατηγορίες:
α. κριτήρια που σκιαγραφούν την εγγενή επικινδυνότητα μιας επιχείρησης και σχετίζονται με σταθερά χαρακτηριστικά της ή αλλιώς σταθερές εγγενείς παραμέτρους (προφίλ και μέγεθος) και
β. κριτήρια που σχετίζονται με τη δυναμική επικινδυνότητα και αντικατοπτρίζουν την προσαρμογή της επιχείρησης στις ισχύουσες νομοθετικές απαιτήσεις, αλλά και την προσήλωσή της σε αυτές σε βάθος χρόνου (υφιστάμενο επίπεδο συμμόρφωσης, αξιοπιστία/αποτελεσματικότητα ιδίων ελέγχων, ιστορικό και υπαιτιότητα σε περιστατικά).